Mergina be širdies gyveno 4 mėnesius  (3)

Paauglė amerikietė beveik 4 mėnesius gyveno be savo širdies laukdama transplantacijos operacijos. Visą tą laiką ji buvo prijungta prie specialiai sukonstruoto dirbtinės širdies aparato, skelbia „Daily Telegraph“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Keturiolikmetė D'Zhana Simmons šią savaitę buvo išrašyta iš vienos Majamio ligoninės po širdies transplantavimo operacijos. Tai jau antroji jai atlikta širdies persodinimo operacija.

Gydytojų teigimu, tai pirmasis atvejis pasaulyje, kai tokio amžiaus pacientė taip ilgai buvo priversta gyventi be savo širdies.

Sunkia širdies liga sergančiai merginai pirmoji širdies transplantavimo operacija buvo atlikta liepos 2 dieną, tačiau naujasis organas veikė blogai ir netrukus buvo pašalintas. Tada pacientei buvo implantuoti širdies skilvelių pakaitalai, prijungti prie specialiai vienos Kalifornijos bendrovės pagamintų dviejų kraujo pompų. Šis aparatas palaikė merginos gyvybę jos organizmui kovojant su inkstų ir kepenų nepakankamumu bei kitais rimtais sutrikimais.

Galų gale pacientė pakankamai sustiprėjo, ir spalio 29 d. gydytojai nusprendė atlikti antrąją širdies persodinimo operaciją. Medikų teigimu, pacientės prognozė yra gera, nors išlieka 50 proc. tikimybė, kad jai prireiks dar vienos širdies persodinimo operacijos artėjant prie 30 metų amžiaus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(0)
(0)
(0)

Komentarai (3)