Turino drobulė gali būti L. da Vinčio sukurta klastotė

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

ligonis 2009-07-03 18:24
turint omeny, kad nera jokiu irodymu apie dieva, ar apskritai, kad tas jezus buvo kazkoks tarsi is MMORPG zaidimo, po nuzudymo respawn padaro kazkur , tai religingieji praso perdaug irodymu tai paneigt. nelogiska tiesiog
kionig 2009-07-03 18:29
Daug gincu ir kalbu del nieko
Skeptikas 2009-07-03 18:42
Oficialiai drobulės Bažnyčia nelaiko Kristaus atvaizdu(manoma kad mirusius vyniodavo ne į drobulę, o apraišiodavo), tačiau neatmeta tikimybės, kad ji jo atvaizdas. Klausimas kodėl nepadaro fotomedžiagų ekspertizės juk išsyk viskas paaiškėtų iš rasto jų didelio kiekio. Taigi tai nieko nekeičia.
V3nom 2009-07-03 20:19
Muziejui nenaudinga nustatyti tikrąjį amžių, nes kuo daiktas senesnis tuo jis vertingesnis. O čia dabar kažkokie mokslininkai su savo metodais nori iš jų atimti pajamas Jei jiems pagaliau įaiškins, kad tai net ne jėzaus veidas, tada muziejus praras ir religinių fanatikų dėmesį.
kiesza 2009-07-03 20:24
Kodel europieciai negali nuvaziuot i vatikana ten atsidaryt tas slaptas bibliotekas ir viska istyrinet ir atskleistu visas paslaptis kiek vaiku turejo jezus kaip ir kada gime ir negi dar ilgai ta apgaule laikysis ??... Negi amerikieciai to daryt neleidzia ?
kiesza 2009-07-03 20:27
gal tu ir toliau zaisk tuos savo zaidimus ir tikrai normalus bachurelis uzauksi... visiskai nusikalbi medis !
HiTech 2009-07-03 20:40
Taigi ta biblioteka vatikane nera kazkokia tai slapta, ten tik legendomis apipinta, kad neva yra ten slaptu kambariu. O jei ir butu tie slapti dokumentai su slaptais kambariais, tai galvoji jie tik siaip del grozio slaptais pavadinti?
Mitas 2009-07-03 21:27
Mačiau filmą "angelai ir demonai". Vatikano biblioteka griežtai saugoma 24 val. per parą. Bet kas neįeis ir bet ko neperskaitys. Filme pasakojo, kad jei nori kažką sužinoti, turi gauti tam leidimą. Jeigu tau leis, tave įleis, bet po biblioteką kur patinka nevaikščiosi, tiesiog prižiūrimas apsaugos lauksi, kol prižiūrėtojai patys atneš tau tai, ko prašei. Ir visą laiką, kol esi bibliotekoje, tave stebi. Tai ką tokiomis sąlygomis ten slapto perskaitysi? Nieko.
rwc 2009-07-03 21:30
Yra patarlė apie kiaulę bažnyčioje. Pažiūrėk paprasčiau: neleidi bet kam kuistis po savo baltinių spintą, bet kam neskolini rakto nuo namų ir t.t.. Bet kvaila dėl to daryti išvadą, kad ten slepi atominę bombą, kanapių plantaciją ar dar velniai žino ką.
Aurum 2009-07-03 21:42
Įsivaizduok kas būtų, jei pasirodytų, kad viena iš pagrindinų religijų yra tiesiog apgaulė? Krikščionys dar nėra ir vargu ar kada bus pasiruošę tokiam dalykui. Trečdalis pasaulio tiesiog pamištų, prasidėtų neramumai, sukilimai ir t.t. vnz. pranašautas Armagedonas. Juk dabar labai daug krikščionių elgiasi pavyzdingai, pagal religiją, vien dėl to, kad po mirties nenukeliaut į pragarą. Net amerikos konstitucijoje rašoma nemažai apie dievą. Tai yra pakankamai geras ir naudingas įrankis valdyti visuomenei. Nors krikščionybė viduramžiais padarė didelį smūgį mokslui, bet tenka pripažinti, kad mokslo atžvilgiu tai yra demokratiškiausia religija. Tai turbūt yra dėl to, kad ji neturi aiškaus tikslo ir leidžia žmonėms galvoti, kelti savo hipotezes. Ar nors vienas islamo pasiekiejęs galėtų pagalvoti, kad gali būti kitas kelias ir galima kažkuo kitu tikėti - ne. Tai labai siaurina jų požiūri ir pasirinkimo galimybes. Bet tokios religijos jiems reikėjo tam, kad kažkada išgyventi ir tai sėkmingai pasiteisino. Iš kitos pusės - budizmas, nirvanos siekimas, būvimas harmonijoje visur ir su viskuo. Kaip ir ideali religija, bet ji sako, kad tu jau turi viską ko tau reikia, tik tau reikia tai suprasti, todėl tuo pačiu ji nekiek neskatina siekti kažkokiu išradimų ir tyrinėjimų mūsų gyvenamosios aplinkos. Taigi turim 3 religijas: islamas - karinė religija, skirta karams ir panašioms nesamonėms. budizmas - pacifinė, darnioji, susitaikymo religija, skirta harmonijai ir savęs supratimui. krikščionybė - neutrali religija, kuri neturi realios paskirties. Priklausomai nuo aplinkybių gali būti labai karinga arba pacifinė. Būtent dėl tokio tikslo nebuvimo, ji leidžia vis ieškoti tikrojo kelio, kas stumia mūsų žmoniją į priekį. Islamas kiek žinau atėjo iš mongolų, kurie visą savo gyvenimą buvo klajokliais. Budizmas atėjo iš gamtos, harmonijos siekimas su gamta ir tai galbūt viena iš geriausiai tinkančių relgijų mūsų planetai. O vat krikščionybė - tai kūdikis egzistavusių egipto ir graikijos/romos religijų. Vienintelis skirtumas tai dievų kiekis. Žmonės kurdami krikščionybę, turbūt prisiminė egipto faraonus, jų pasiekimus, kai vergams vienintelis dievas buvo faraonas. Net pagal seną testamentą, kai mozė išvėdė žydus iš egipto ir po to iš tos tautos gimė Jezus ir prasidėjo krikščionybė, galima spręsti kokios jos yra ištakos. Būdama neapibrėžta, ji galėjo lengvai prisitaikyti prie daugumos kitų religijų ir leisdama pasirinkti geresnį variantą. Kuo žmogus mažiau galvoja apie religiją, tuo daugiau laiko jis gali skirti apmąstymams apie kitus dalykus, mokslą. Kolkas krikščionybė tai leidžia laisviausiai ir galim tuo džiaugtis. Labai mažas procentas žmonių gali gyventi be religijos, todėl jei tenka jau ją rinktis, geriau, kad tai būtų krikščionybė, nes kolkas niekas 100% nežino kuri religija yra teisingiausia.
V3nom 2009-07-03 21:45
Angelai ir demonai, da vinčio kodas, ta pati pasaka, to pačio autoriaus. Nematau ten nieko tikroviško ar šeip įdomaus. Veiksmo filma pažiūrėjus nereikėtų įsivaizduoti, kad žinai kaip ten viskas iš tiesų yra Aš pats ateistas, bet nereiškia, kad tūrėčiau mėgti, bet kokį šlamšta, kuriame varoma ant bažnyčios.
Aurum 2009-07-03 21:50
Kada paskutinį kartą lankeisi nors kiek rimesniuose bibliotekuose? Pvz. Vilniaus universiteto biblioteka veikia lygiai tokiu pačiu principu. Saugoma 24 val. per parą. Bet kas negali įeiti ir laisvai po ten vaikščioti. Reikia info, tau reiks leidimo iš bibliotekininkės. Nori, vartykis kartoteką, bet tiesiogiai prie knygų tavęs niekas iškart neprileidžia. Išsirinkęs knygą, neeini jos pats ieškoti, o pasakai bibliotekininkei ir lauki kol ji tau ją atneš. Kol būsi bibliotekoje tave stebės ir dar išeinant gali patikrinti ar neišsineši kokios knygos ar išsiplėšto lapo. O manai kažką slapto ten slepia? Jeigu reikia paslėpti, tai saugoma ne bibliotekoje, o saugyklose, kur priėjimą turi tik tam tikri darbuotojai ir jiems jokios apsaugos nereikia ir ten veikia visai kitų principu viskas.
Skeptikas 2009-07-03 22:15
Religijos pasirinkimas yra kiekvieno žmogaus laisvė tik man pyktis ima kiek jaunų žmonių sužalojo "Da Vinčio kodas" autoriaus Dawn Brown knygos ir filmas. Ten tiek faktų kiek balbieriškio upelyje ryklių, nors pats autorius primygtinai perša nuomonę, kad ten nepaneigiami faktai, o patekęs į besišaipančių specialistų ugnį pradeda pasakoti, kad tai tik grožinis kūrinys. Jau vien tai, kad autorius neturi nuomonės apie savo knygą ar ja remtis kaip faktu rinkiniu, ar kaip grožiniu kūriniu. Ji negali būti net grožinis kūrinys, nes autorius pats būdamas Bažnyčios neapkenčiančiu žmogumi ją drabsto purvais. Jei tokią knygą parašytų apie islamą pvz., kad alachas yra tik prisirūkiusio Mahomedo vaizdinys tai už Dawn Brown gyvą ar mirusį būtų paskelbta 2000000$ premija. Dawn Bown to Dauno sindromu sergančio žmogaus klejonės neturinčios jokio realaus pagrindo, tai patvirtinis net netikintys ir ateistai. Jei netikit nusipirkit knygą "Da Vinčio apgaulė" ten viskas priešingai nei "Angelai ir demonai" ir "Da Vinčio kodas" yra vien rinktiniai faktai. Tiesa ten rašė religingi ir galbut jums tai nepatiks (nors rašė remdamasi vien šaltiniais) tokiu atveju susiraskit e-mail archeologų kasinėjančių Jeruzalėje ar judaizmo, meno (ypač Leonardo da Vinčio paveikslų) ekspertų ir parašykit tada jums atsivers akys, kad šita knyga tikra mėšlo krūva. Svarbiausia ieškokit tiesos, kad ir kokia ji būtu.
Linksmas 2009-07-03 22:59
Cia rimtajs visi galvoja kad Jezus buvo suvyniotas i ta drobule ir po to toj drobulei jo atvaizdas "isispaude" taip tiksliai DDDDD Nu sakes cia prajuokino DD
Skeptikas 2009-07-03 22:59
Kaip tau atrodo reikia saugoti tūkstančius knygų, kurių vertė po keletą $ mln. Ar leistum vienintelius pasaulyje egzempiorius vartyti bet kam.
nondescript 2009-07-03 23:28
prisiziurit cia visokiu filmu jei Vatikanas kazka ir slepia, tai mes to ir nesuzinosim, bet as labiau nustebciau jei jie turetu ka nors irodancio Jezaus egzistavima, negu paneigiancio ji. nieko neturiu pries Krikscionybe, kol ji nesikisa i mano gyvenima, bet Jezaus gyvenimas atrodo tarsi mitologine pasaka, vandens pavertimas vynu, vaiksciojimas vandeniu, taip besielgiantis Dievas pazeistu savo paties sukurta gamtos pusiausvyra, ka jau kalbet apie jo suasmeninima
Skeptikas 2009-07-03 23:38
Jei jis yra pats tos tvarkos kūrėjas tai pripažink, kad jam nėra nieko negalima. Tokiu atveju jis Kūrėjas, Jahvė ar kaip jį pavadintume yra aukščiau tų dėsnių ir jie jam negalioja, nes jis Kurėjas, o jei tai netiesa ir jam tie dėsniai galioja tai jis joks Dievas.
lrasimas 2009-07-04 00:37
Religija ir mokslas yra du nesudernimai dalykai. Rask mokslininką, kuris tiki į Dievą. Kiek tokių bus ? 1 iš 100, nes jie supranta, kas ir kaip. Apskritai, manau, religija reikalinga tik tada, kai žmogui yra bloga. Pažiūrėkim į save. Kai mums gera, ar mes dėkojam Dievui ? Kai mums bloga, mes užkart į jį kreipiamės, reiškia jis mum reikalingas tol kol mums blogai. Reiškia jis reikalingas tik silpniems žmonėms. Aš neteigiu, kad nėra kažko aukštesnio už mumis, aš tiesiog nepripažystu krikščionybės, nepripažystu to, kaip jie skelbia, kas yra Dievas ir t.t Man juokinga klausytis jų pasakų. Apskritai pirmos evangelijos buvo parašytos 40 metų po Kristaus nukryžiavimo, tai tie faktai(skelbiami dabar mums) galėjo būti iškraipyti bet kaip. Gi dabar, technologijų laikais, užtenka ir dienos, kad faktai būtų iškraipiyti, o tada nebuvo nieko, ir praėjo 40 metų, tai kiek ten tiesos gali būti ? O dabar iš vienos Dan Brown knygos gana įdomi mitnis. Tai nėra tiksli citata. Senovėje žmonės tikėjo į daugybė dievų, nes jie negalėjo paaiškint kodėl kažkas danguje dundi, kodėl laksto žaibai, kodėl lyja, kodėl šviečia saulė ir panašiai. Mokslas pradėjo tuos dalykus aiškinti, mažėjo ir dievų. Ateis dieną, kai bus išaiškinta, kas vyko po didžiojo sprogimo, ar dar kas ir kada, tada neliks ir paskutinių dievų.
nondescript 2009-07-04 01:07
visu pirma, ar butina religija, kad galetum tiketi i Dieva?
Marius.brn 2009-07-04 01:08
na taip tariant zmones neturi ka veikti, jei bando ieskoti drobulese jezaus veido, irodineti jis tikras ar ne ir uzsiimineti kitokia panasia fignia. Ir tikrai turi buti laukinis (na tas kuris nezino nieko) ir ieskoti paaiskinimo is Dievo (na juk zaibas is niekur negali atsirasti, kaip minejo anksciau...). Gi mokslas nera patikimas informacijos saltinis (cia tie kurie tiki dievu), Dievas i viska gi atsako (o bent kuriam atsake is jusu?)... Tik nesupraskite kad esu pries tikejima. Ne. as nesutinku su tikejimu kuris bukina zmones (na juk ivairus dalykai nepaaiskinami, kai kas nors nutiko blogai tai juk Dievas tave baudzia arba atvirksciai...). Tiketi yra gerai, bet ne tuom kas simtus metu visus verte eiti i baznycias ir moketi jam pinigus, duoti uz tai pagarba ir t.t.