Turino drobulė gali būti L. da Vinčio sukurta klastotė

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

GODhack 2009-07-07 01:00
Jezus dare stebuklus (kuriu ~90% gydymai kas dabar jau jokie stebuklai ir ligoninese padaroma) ir tie jo darbai keturiu zmoniu aprasyti knygose ir viskas sutampa. Daugiau galimybiu yra netiket kokiu nors Cezariu. Mire ir prisikele tai siai dienai medicina is komos traukia zmones kaip muses is barksciu. Koma tai yra mirties stadija. Del 1 dienos nemanau, kad yra didelis skirtumas, cia jau paprociai buitiniai aisku reikia klaust kas ta geriau ismano.
Mitas 2009-07-07 01:04
Hmmm... jūs čia kalbat apie tokius "kosminius dėsnius" kaip Dievas. Ar ne per toli žengiat? Manyčiau, kad iki to dar reikia užaugti. Verčiau diskutuotumėt apie žmonijos vystymąsi - tai daug arčiau, nei Dievas. Mokslininkai turi sukaupę daugybę įrodymų, kad žmonija neišsivystė iš beždžionių, nenulipo nuo medžių, o kilo iš vandens, ir kad senovės mitologijos apie "milžinus" ir "dievus" yra prasmingos. Daugiau nieko nesakysiu. Palauksim, kol apie tai parašys technologijos.lt. Aš tik užsiminiau apie tai tam, kad jeigu čia parašys, tai būsiu pirmas, kuris apie tai prakalbo daug anksčiau.
Tir4elis 2009-07-07 10:33
Truputi maišai ponuli . Pirma išbrido iš vandens, paskui rado maisto medyje, o tik po to "dribtelėjo" iš to medžio lauk . Tiesiog viską sudėliokim teisinga seka ir nieks nieko nebepaneigia. Kas dėl Turino drobulės, dėliojant kas po ko, tai gaunasi, kad buvo drobulė anksčiau nei gyveno didysis Leonardas. Bet jai kažkas nutiko ir kurį laiką jos nieks nematė. O po to jau Leonardo laikais bac ir vėl atsiranda visame gražume. Man tai panašiau, kad originalą (kuris galbūt buvo seniau gaminta klastotė, o galbūt ir ne) saugotojai apgadino-eretikai sunaikino-nuo laiko subyrėjo. Taigi rado protingiausią kokį tik žinojo žmogelį ir tylom pasiūlė padirbėt, kad ją restauruot-atkurt. Na, tas kaip mokėjo taip padarė. O toliau jau interpretacijos "laisva tema" arba kaip sakoma kiek galvų, tiek nuomonių . Tuo labiau, kad kol kas panašu, kad įrodinėjama kaip kam patogiau ir velnią ten suprasi kaip iš tiesų yra. P.S. Ačiū "Kikiliui" už nuorodą, baisiai norėjau dar kartą tą dokumentinį pamatyt . Tą patį patarčiau ir kitiems. Bus pamastyt daugiau apie ką nei "Zeitgeitz" (ar kaip jis ten) pažiūrėjus .
Mitas 2009-07-07 12:00
Ne, tamsta, nemaišau.
špokas 2009-07-07 13:16
Viską apkreipi antraip, bet tiek to nediskutuosiu su tavim, nes matau labai jau nori įbrukti savo nuomonę. Visada bus lengviausias paaiškinimas "yra kažkas auksčiau, tobuliau"...
Skeptikas 2009-07-07 13:36
Kas dėl tos moters tai didelė tikimybė, kad tu pasidulkinsi ar vaiką užtaisysi ir ją paliksi. Čia labiau moralės, o ne tikėjimo klausimas. Kaip sakant Kūrėjui nieko neatsitiks jei tu ir 1000 moteriškių patvarkysi, atsitiks tik tau, kad ŽIV bus teigiamas, o moteriškę galėsi tik kaip senis daugiausia paglostinėti. Viskuo kitkuo tikiu, nes aš katalikas.
Plikas 2009-07-07 17:19
Pataisyk jei klystu, bet ar tu manai, kad iki žmogaus atsiradimo (nesiveliant į ginčą nuo kada mūsų protėvius jau galima vadinti žmonėmis) visatoje nebuvo "laisvos valios" ir viskas vyko pagal kažkieno planą? O gal tavo manymu ir dabar nėra laisvos valios ir viskas toliau vyksta pagal "protingą planą"?
Skeptikas 2009-07-07 18:54
Pasakyk man ar gali Didįjį sprogimą paaiškinti atsitiktinumu?
GODhack 2009-07-07 19:05
Visuomet bus sunkiausias paaiskinimas: ai po* kas ten yra man svarbu pavagyt ir pamiegot ir mergas papi*, o kaskoks bobuciu pasaku herojus to neleidzia nu ir naf* ji.
Plikas 2009-07-08 00:30
Vidaus degimo variklis gali sugesti dabar arba vėliau. Sąmoningai jis to pasirinkti negali, bet esminis klausimas yra toks: ar tai įvyksta atsitiktinai, ar apie to varilkio sukūrimą, darbą ir gedimą buvo galima nuspėti jau nuo pat didžiojo sprogimo? Pirmu atveju būtu galima galvoti, kad viskas kas vyko, vyksta ir vyks toliau tėra tik galybės atsitiktinumų virtinė. Antru atveju viskas kas vyko, vyksta ir vyks toliau, neturi pasirinkimo ir negali elgtis kitaip. Šiuo atveju žmogus nelabai ir skiriasi nuo variklio: jis yra atomų kratinys iš kurių kiekvienas besalygiškai paklūsta gamtos dėsniams. Ka reiškia "paaiškinti atsitiktinumu"?