Sėkmingai išbandytas pirmasis širdies stimuliatorius su beviele duomenų surinkimo sistema (Video)  (0)

Carol Kasyjanski tapo pirmąja amerikiete, turinčia bevielį širdies stimuliatorių, leidžiantį gydytojui stebėti jos sveikatos būklę nuotoliniu būdu – per internetą. Kai moteris skuba įprastiniam patikrinimui į „Francis“ ligoninę, esančią Niu Jorke, maždaug 90 proc. patikrinimo jau būna atlikta, nes gydytojas prisijungia prie kompiuterio ir sužino beveik visą reikalingą informaciją apie pacientės būklę.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Prieš tris savaites 61 metų moteris tapo pirmuoju žmogumi JAV, kuriam buvo implantuotas širdies stimuliatorius su integruota beviele stebėsenos sistema, internetu perduodanti gydytojui svarbią informaciją. Carol Kasyjanski problemų su širdimi turi jau daugiau nei 20 metų. Ji tvirtina, kad šis prietaisas pagerino jos gyvenimo kokybę, kadangi sutrikus ar nustojus dirbti širdies stimuliatoriui, jos gyvybę galėtų išgelbėti tik neatidėliotini veiksmai.

„Prieš metus atsirado problemų su jungiamuoju laidu. Kol aš nesusmukau, niekas nežinojo apie šią problemą, kadangi jokie tyrimai negalėjo jos atskleisti“, - sakė ji.

Gydytojas Steven Greenberg, šios ligoninės Aritmijos ir širdies stimuliatorių centro direktorius, tvirtino, kad naujoji technologija leidžia geriau rūpintis pacientų sveikata. Tikimasi, kad tai taps nauju širdies stimuliatorių standartu.

„Serveris bei nuotolinis stebėjimas leidžia bent kartą per dieną atsisiųsti svarbią informaciją bei įspėja gydytoją, jei pacientui kažkas nutinka, - pasakojo jis. – Jei vyksta kažkas neįprasto, pranešama atsakingam gydytojui“.

Bevielį širdies stimuliatorių sukūrė kompanija „St. Jude Medical Inc“, o liepos mėnesį jį patvirtino JAV Maisto bei vaistų asociacija (FDA). „Šis prietaisas labai patogus pacientui. Jis sustiprina mūsų galimybes pastebėti ir įvertinti įvairias problemas, susijusias su širdies stimuliatoriumi, bei kai kuriais ritmo sutrikimais, kurie gali būti pavojingi pacientui. Anksčiau mes tikrai negalėjome to padaryti“, - sakė Steven Greenberg.

Carol Kasyjanski pasakojo, kad jai buvo baisu tapti pirmąja Amerikos paciente, kuriai buvo implantuotas šis prietaisas. Tačiau jos baimė pamažu slūgsta, ji jaučia palengvėjimą, nes jos širdies būklę nuolat stebi specialistai. „Aš jaučiuosi taip, lyg man būtų suteikta nauja galimybė, - tvirtino ji. – Man atrodo, kad prasideda naujas gyvenimo etapas. Aš gyvenu dėl savo dviejų vaikų bei anūkų“.

Pasaulyje yra daugiau nei 3 milijonai žmonių, kuriems yra implantuoti širdies stimuliatoriai, kasmet implantuojama dar po 600 000 prietaisų. Steven Greenberg sako, kad bevielė technologija bus vis dažniau naudojama pacientų priežiūrai: tai leis gydytojams daugiau dėmesio skirti savo pacientams.

„Ateityje šie širdies stimuliatoriai galės būti implantuojami ir tiems pacientams, kurių širdies ritmas yra lėtas. Mes galėsime stebėti kraujo spaudimą, matuoti gliukozės kiekį bei stebėti širdies sutrikimus, - sakė jis. – Yra daugybė fiziologinių parametrų, kuriuos leis stebėti ši bevielė technologija. Vadinasi, jis gali būti naudojamas ne tik ritmo stebėjimui, bet ir ligos kontrolei“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: IT žinios
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)