Tūkstančiai nuotraukų atveria Marso peizažus  (4)

Tūkstančiai naujų aukštos kokybės nuotraukų iš daugiau nei 1,5 tūkst. stebėjimų atveria didžiulę kaimyninės planetos kopų, kraterių, daubų įvairovę.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Didelės rezoliucijos vaizdų mokslinis eksperimento (HiRISE) kamera, sujungta su palydovu "Mars Reconnaissance Orbiter", paskelbtus vaizdus fiksavo nuo šių metų balandžio iki rugpjūčio, praneša „ScienceDaily“.

Su jais dirbanti komanda iš Arizonos universiteto kiekvieną savaitę išleidžia po keletą nuotraukų. Periodiškai paskelbiama ir daugiau naujų vaizdų – kaip ką tik paviešinti pastarieji.

Kiekviena nuotrauka dengia 6 kilometrų ilgio ir maždaug nuo dviejų iki keturių kartų tokio pločio Marso paviršiaus dalį, jose matomos tokios nedidelės detalės, kurių skersmuo siekia metrą.

Marsas su tokiais pažangiais prietaisais studijuojamas nuo 2006 metų. Šie įtaisai apie planetą suteikė daugiau duomenų nei visos praėjusios ir dabartinės misijos į Marsą kartu sudėjus.

Pirmąją nedidelę šių nuotraukų dalį kiek anksčiau buvo publikavusi pagrindinė NASA svetainė (apie tai mes rašėme šioje naujienoje), o dabar didžioji jų dalis prieinama šiame puslapyje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: lrt.lt
lrt.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (4)