[Žinios trumpai] Arestovičius apie didžiulį Rusijos puolimą Severske ir Bachmute: HIMARS kapitališkai sutvarkė artileriją, 50 batalionų gavo į skudurus, rusai blaškosi ir malasi  ()

Rusijos kariuomenės puolimą Donbase apsunkina HIMARS, teigia Oleksijus Arestovičius.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos puolimas prieš Severską ir Bachmutą Donecko srityje stringa, nepaisant to, kad Rusijos Federacija ten sutelkė rimtas pajėgas. Apie tai kalbėjo Ukrainos prezidento kanceliarijos vadovo patarėjas Oleksijus Arestovičius.

Jis atkreipė dėmesį į tai, kad naujausi Rusijos pajėgų bandymai pralaužti Ukrainos ginkluotųjų pajėgų gynybą Seversko ir Bachmuto srityje visada baigdavosi pralaimėjimu. „Ant popieriaus buvo sklandu, bet jie pamiršo daubas ir per jas eina. Jie gana staigiai išsiskirstė. Ten laimingai kaunasi apie 50 bataliono taktinių grupių. Tačiau mūsų generalinis štabas praneša: „Jiems nepasisekė, atsitraukė“, – sakė Arestovičius.

Jis patikslino, kad Ukrainos ginkluotosiose pajėgose atsirado „ilga ranka“, naikinanti RF ginkluotųjų pajėgų užnugario bazes ir sandėlius. Kalbama apie HIMARS raketų sistemas ir panašią įrangą.

 

„Rusijos puolimo pagrindas – visiškas artilerijos pranašumas, šaudant 45 tūkst. sviedinių per dieną. Ir taip reikalai juda į priekį. Dabar tam tikra prasme ši galimybė yra prarasta", - sakė Arestovičius. Jis patikslino, kad dėl HIMARS rusų įsibrovėliai pradėjo blaškytis.

(76)
(0)
(76)

Komentarai ()

Susijusios žymos: