[Žinios trumpai] „Mūsų giminaičiai po mėnesio liks benamiai", - įpykusi mobilizuota Rusijos minia užsipuolė gubernatorių  ()

Paskolose įklimpę mobilizuoti rusai skundžiasi, kad iš jų reikalaujama grąžinti paskolas net šaukimo į armiją metu.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tiumenėje, Permės krašto gubernatoriaus Dmitrijaus Makhonino susitikime, kilo konfliktas su mobilizuotais Permės gyventojais. „Mobikai" reikalavo išmokų, užduodami nepatogų klausimą, „kodėl apygardų vadovai gavo premijas", tačiau pinigų tiems, kurie dabar siunčiami į karą, nerado.

Filmuotą medžiagą paskelbė TG kanalas „Ukraina 365".

„Čia visi turi paskolas. Kodėl mums rūpi tėvynė, o tėvynė mumis nesirūpina. Kur visa tai? Kada bus? Nuvažiuosime ten, o artimieji... pradės skursti, o po mėnesio jie taps bomžais". Mobilizuotasis reiškė savo nepasitenkinimą, reikalaudamas žadėtos vienkartinės 150-300 tūkstančių rublių išmokos.

Kariškis teigė iš valstybės negavęs miegmaišių, antkelių ir kitų reikalingų daiktų. Visa tai jis pirko už savo lėšas, dalį mantos atsiuntė artimieji. Gubernatorius teigė, kad valdžia dar nesuvokė, ką dabar reikia daryti. Kol ji padeda vaikams. „Kalbant apie išmokas, laukiame tinkamo federalinės vyriausybės koordinavimo", – sakė pareigūnas.

 

Vietos žiniasklaidos duomenimis, regione buvo mobilizuota apie 10 000 Permės gyventojų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(68)
(0)
(68)

Komentarai ()

Susijusios žymos: