IT vadovai: nedrąsiai siūlome, ką turime geriausia  (1)

Lietuva turi didelį potencialą pritraukti stambias tarptautines aukštųjų technologijų įmones, tačiau iki šiol pasigendama mūsų paties aktyvumo. Tokią poziciją išsakė su Premjeru susitikę IT įmonių vadovai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

IT įmonių vadovai ir Premjeras Andrius Kubilius susitiko prieš sekmadienį rengiamą vizitą į JAV. Pasak Ministro Pirmininko, vizitas skirtas Lietuvos Vyriausybės ilgalaikių investicijų politikos skatinimui, darbo susitikimams su potencialiais investuotojais, JAV aukštųjų technologijų bei informacinių technologijų kompanijų vadovais. A. Kubiliaus teigimu, Lietuva patraukli tokių kompanijų veiklos plėtrai. Paklaustas, kokių konkrečių rezultatų tikisi parsivežti, Vyriausybės vadovas juokavo, jog "maišus pinigų".

"Konkretūs rezultatai paaiškės, bet aš tikiu, kad tos atsiveriančios bendradarbiavimo galimybės ir galimybės parodyti daugeliui tų stambiausių kompanijų, kaip galima investuoti Lietuvoje, tolesnė galimybė plėtojant įvairius konkrečius projektus bus labai svarbūs, konkretūs rezultatai", - po dalykinių pusryčių su IT vadovais žurnalistams sakė A. Kubilius.

"Microsoft Lietuva" generalinis direktorius Mindaugas Glodas teigė, kad tarptautinių kompanijų bandymų ateiti į Lietuvą buvo ir anksčiau, bet nė vienas iki šiol nesibaigė didele sėkme ar investicija. Anot jo, viena iš pagrindinių kliūčių yra ta, kad nedrąsiai siūlome, ką turime geriausia - žmones, verslo aplinką, gebėjimą bendrauti su Vakarais ir Rytais, infrastruktūrą.

"Lietuva tikrai turi daug ką pasiūlyti, bet mūsų dažna problema yra ta, kad mes nesuformuluojame to ir nepadarome paketo, ką galėtume siūlyti imti. Šitas susitikimas bus vienas iš pirmųjų susitikimų pasakant, ką mes galime, ir tikrai tikslas būtų aiški programa, ką darome po to ir kokiais žingsniais eisime tų tikslų link. (...) Mes visus komponentus turime ir sudėję į vieną vietą turime pasakyti: "štai, ką mes galime daryti", - aiškino M. Glodas.

"Oracle" atstovybės Lietuvoje vadovas Kristijonas Kaikaris, paklaustas, kaip vertina Lietuvos patrauklumą investicijoms, pripažino, kad mūsų šalį kaip išskirtinę siūlyti sunku, ypač sunkmečiu. Kita vertus, svarbu turėti Lietuvos viziją, pristatyti valstybės perspektyvas pasibaigus ekonomikos nuosmukiui. Be to, esame puikioje geografinėje vietoje.

"Svarbu, kad didžiosios kompanijos pamatytų, kad turime viziją, strategiją ir žmones, kurie tai pasiruošę įgyvendinti. Lietuva auga, kompanijos irgi auga, aukime kartu", - pabrėžė "Oracle" atstovas.

"IBM Lietuva" vadovas Irmantas Kandratavičius teigė manąs, kad ne į Lietuvą reikia investicijų, o į investicijų, kurios leistų skatinti eksportą žinių ekonomikos, IT srityje.

"Mūsų maža rinka tikrai nėra patraukli ir dažnai korporacijos arba kompanijos investuodamos atsižvelgia į tai, kaip, visų pirma, panaudoti tą vietinį potencialą. Tačiau visos korporacijos yra didelės, globalios, jos yra žymiai didesnės už daugumą pasaulio šalių. (...) Mes neturime siūlyti Lietuvos kaip mažo potencialo Europoje. Mes turime siūlyti savo potencialą, galimybę iš čia žiūrėti aplinkui regione. Kliūčių jokių nėra, kaip visą laiką laimi aktyvesni", - sakė I. Kandratavičius.

Kartu su Vyriausybės vadovu į savaitės trukmės vizitą vyksta finansų ministrė Ingrida Šimonytė, Premjero patarėjai Virgis Valentinavičius ir Mykolas Majauskas, būsimasis ambasadorius JAV Žygis Pavilionis. Vašingtone prie delegacijos prisijungs parlamentaras Emanuelis Zingeris.

Vizito darbotvarkėje planuojama susitikti su "Oracle" prezidentu, CISCO, kompiuterių gamintojų HP, IBM viceprezidentais bei socialinio tinklapio "Facebook" atstovu. Taip pat numatyti susitikimai su investicinės kompanijos "Accel Partners" partneriais, bankų, fondų valdytojais. Susitikimų metu bus kviečiama investuoti Lietuvoje, diegti inovacijas ir technologijas, bendradarbiauti su Lietuvos aukštosiomis mokyklomis ruošiant specialistus, padėti gilinti jų taikomąsias žinias informacinių technologijų srityje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: alfa.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (1)