JAV Nacionalinė saugumo agentūra gins "Google" nuo atakų  (3)

JAV Nacionalinio saugumo agentūra NSA (National security agency) – už elektroninę žvalgybą atsakinga Jungtinių Valstijų slaptoji tarnyba – padės bendrovei „Google“ apsisaugoti nuo išpuolių per internetą, remdamasis anoniminiais šaltiniais, pranešė dienraštis „The Washington Post“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Bendradarbiavimo sutartis esą bus pasirašyta artimiausiu metu, dabar vyksta detalių derinimas. Pranešama, kad po sutarties pasirašymo viena didžiausių ir labiausiai įslaptintų JAV žvalgybos agentūrų ir „Google“ keisis svarbia informacija, galinčia padėti užkardyti naujas kibernetines atakas. NSA esą nesikiš į „Google“ konfidencialumo politiką ir nepažeidinės įstatymų, garantuojančių amerikiečiams telekomunikacinių paslaugų privatumą.

Dienraščio šaltinių teigimu, NSA nesiruošia stebėti „Google“ vartotojų pateikiamų užklausų ar peržiūrinėti jų elektroninio pašto. Kol kas nei „Google“, nei NSA atstovai informacijos apie galimą bendradarbiavimą nekomentuoja. Manoma, kad „Google“ pagalbos į NSA kreipėsi po 2009 m. gruodį prieš ją surengtos kibernetinės atakos, kuri buvo koordinuojama iš Kinijos.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(0)
(0)
(0)

Komentarai (3)