Viešbutis po vandeniu  (11)

Vyresnio amžiaus kinomanai prisimena tokią kvailą italų komediją „Senjoras Robinzonas". Plaukė vyrukas kruiziniu laivu, o tas naktį ėmė ir nuskendo. Atsibunda turistas ryte - už lango ne saulė šviečia, bet plaukioja žuvytės. Kvaila? Be abejo, tačiau idėją galima pritaikyti turizmo versle.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Po keliolikos metų kelionių organizatoriai galės nustebinti klientus, pasiūlę jiems apsilankyti povandeniniame dangoraižyje, pro kurio langus irgi matysis povandeninis pasaulis.

Šis konceptualus dangoraižis, dydžiu prilygstantis legendiniam „Empire State building" (400 metrų), vadinamas The Gyre. Autoriai žvelgia į ateitį, kai šylant klimatui, vandenynų lygis kils. Kai kam norom nenorom teks tapti ichtiandrais.

Viešbutį projektuoja kompanija Zigloo. Tai bus universalus kompleksas. Viršuje - mokslinių tyrimų stotis, o po vandeniu - įvairiausios tokio lygio viešbučiams būdingos pramogos. Idėja labai ekologiška, kadangi visa reikalingą energiją kompleksas gaus iš saulės, vėjo ir vandenyno. Taigi, į aplinką nebus išskiriama jokių teršalų, o mokslininkai kartu su smalsiaisiais turistai galės tyrinėti vandenyno ekosistemą.

Kaip minėta, pastatas panirs į kelių šimtų metrų gylį. Nuo centro į keturias puses nusidrieks keturios atšakos (bendras komplekso skersmuo lygus 1.25 km), kurios užtikrins sistemos stabilumą ir taps puikia prieplauka laivams, netgi patiems didžiausiems. Prieplaukose bus sumontuotos vertikalios vėjo turbinos. Pusiau permatomi langai/saulės baterijos padengs statinio korpusą, kyšantį virš vandens. Povandeninės turbinos irgi gamins energiją, naudodamos vandens sroves. Lietaus vanduo pateks į piltuvą viešbučio centre, kuriuo sutekės į rezervuarus. Iš tiesų, verta ruoštis gyventi Vandenų pasaulyje...

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Erdvėlaivis Žemė
(1)
(0)
(1)

Komentarai (11)