Zalužnas skelbia apie galingą Ukrainos smūgį rusams: didžioji ataka sumalta į miltus  ()

„Ukrainos oro gynyba – dievai!“ – iš 71 rusų paleistos raketos 61 buvo numušta.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos oro gynybos efektyvumas atremiant didžiulę raketų ataką vasario 10 d. buvo beveik 90 proc. Perimta 61 raketa iš 71.

Apie tai „Telegram“ pranešė Ukrainos ginkluotųjų pajėgų vyriausiasis vadas Valerijus Zalužnas.

Rusija masiškai atakavo Ukrainą 14-ą kartą. Ataka prasidėjo vėlų vasario 9-osios vakarą, o baigėsi vidury dienos vasario 10-ąją. Buvo kelios raketų ir „Shahed“ dronų bangos.

Iš viso, anot Zalužno, priešas Ukrainoje paleido 71 raketą, įskaitant strategines sparnuotąsias raketas X-101 / X-555 (43 vnt.) ir raketas „Kalibr“ (28 vnt.). Dar 35 raketos buvo paleistos nuo žemės iš S-300 kompleksų.

Youtube sprogdinantis ir lietuvių puikiai vertinamas! Štai ką sugeba 5in1 robotas iš „Xiaomi“ ekosistemos (Video, „Roidmi EVA“)
5948 3

„ROIDMI EVA“ yra „Xiaomi“ ekosistemos kompanijos produktas, sulaukęs stulbinamo dėmesio ir sėkmės. Ir dabar šis neregėtų galimybių įrenginys už specialią kainą.

Išsamiau

Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms pavyko numušti 61 raketą ir dar 5 iš 7 paleistų „Shahed“ dronų.

„Oro ir raketų atakos buvo vykdomos naudojant strateginius lėktuvus Tu-95 iš Kaspijos jūros ir Volgodonsko vandenų bei sparnuotųjų raketų nešėjų Juodojoje jūroje“, – sakė Zalužnas.

Kalbant apie S-300, rusai raketas paleido į Charkivo sritį iš Belgorodo srities ir į Zaporižią iš okupuotų Pietų Ukrainos teritorijų.

Pagrindinis Rusijos atakų taikinys, kaip ir anksčiau, buvo Ukrainos energetikos sistema. Daugelyje regionų dėl raketų atakos prasidėjo elektros tiekimo problemos.

 

„Telegram“ situaciją pakomentavo Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis. Jis pareiškė užuojautą vasario 9-10 d. Rusijos puolimo aukoms.

Ukrainos vadovas atkreipė dėmesį į tai, kad Rusijos raketos kirto ne tik Moldovos, bet ir Rumunijos oro erdvę.

„Šios raketos yra iššūkis NATO, kolektyviniam saugumui. Tai teroras, kurį galima ir reikia sustabdyti. Pasaulis turi tai sustabdyti“, – sakė Zelenskis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(127)
(0)
(127)

Komentarai ()

Susijusios žymos: