Rusijos desantininkai pirmą kartą leidosi „BMD-2“ šarvuočiuose (Video)  (11)

Pirmą kartą Rusijos desanto kariuomenės istorijoje buvo atlikta desantininkams skirtų šarvuočių „BMD-2“ desantavimo kartu su juose esančiais ekipažais operacija, pranešė Rusijos Gynybos ministerija.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kovo 25 d. Pskovo srityje įvykusių desanto kariuomenės pratybų metu iš lėktuvų buvo išmestos trys „BMD-2“ kovinės mašinos kartu su jų ekipažais, teigiama pranešime. Kiekviename šarvuotyje buvo 2 žmonės – karininkas ir mechanikas-vairuotojas.

Iki šiol buvusios Sovietų Sąjungos ir Rusijos desanto kariuomenėje kartu su ekipažais buvo desantuojami tik „BMD-1“ ir „BMD-3“ šarvuočiai.

„BMD-2“ buvo priimta į Sovietų Sąjungos kariuomenės ginkluotę 1985 m. Ši kovinė desanto mašina skirta naudoti su „An-12“, „An-22“ ,„Il-76“ ir panašaus tipo transportiniais lėktuvais. Tai labiausiai paplitęs Rusijos kovinių desanto mašinų tipas. Iki šiol „BMD-2“ desanto operacijose buvo naudojamos leidžiantis be ekipažo.

Rusijos Gynybos ministerijos atstovų teigimu, pratybos su „BMD-2“ šarvuočiais baigėsi sėkmingai. Šiame vaizdo siužete galima pamatyti jų fragmentus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(0)
(0)
(0)

Komentarai (11)