Rusija, siekdama išsaugoti strateginę pusiausvyrą su JAV, ketina plėtoti puolimo sistemas  (29)

Maskva, neplėtodama priešraketinės gynybos (PRG) sistemos, ketina daugiausia dėmesio skirti smogiamosioms puolimo sistemoms, antradienį pareiškė Rusijos ministras pirmininkas Vladimiras Putinas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Kad išsaugotume pusiausvyrą, neplėtodami PRG sistemos, kaip tai daro JAV, mes turime plėtoti smogiamąsias puolimo sistemas“, – žurnalistams Vladivostoke sakė V.Putinas.

„Jeigu mes norime išsaugoti pusiausvyrą, mes turime keistis informacija: tegu mūsų partneriai Amerikoje teikia mums visą informaciją dėl PRG, o mes perduosime kokią nors informaciją apie puolamąją ginkluotę“, – pažymėjo jis.

V.Putinas taip pat pranešė, kad derybos, per kurias rengiama nauja strateginės puolamosios ginkluotės (SPG) sutartis, „vyksta teigiamai“.

Drauge premjeras pabrėžė, jog mano, kad būtinos „konkrečios ginkluotės apribojimo taisyklės“.

„Aš manau, kad konkrečios ginkluotės apribojimo taisyklės, vienodai suprantamos, lengvai patikrinamos ir skaidrios, reikalingos. Yra geriau, kad tokios taisyklės būtų nei jų nebūtų“, – sakė V.Putinas.

Jis priminė, kad „partneriai Amerikoje kuria savo PRG sistemą, o mes jos nekuriame“.

„Bet PRG ir puolamosios ginkluotės problemos tarpusavyje glaudžiai susijusios. Kas sulaikė ir išsaugojo pasaulį net vykstant šaltajam karui, – tai jėgų pusiausvyra, kurią užtikrina ir priešraketinės gynybos, priešlėktuvinės gynybos pajėgų ir puolamosios ginkluotės sistemų santykis“, – pažymėjo V.Putinas.

Jis atkreipė dėmesį į tai, jog „jeigu mes neplėtojame PRG, ir mums iškyla pavojus, kad sukūrę skėtį nuo mūsų puolamosios sistemos mūsų partneriai pasijus visiškai saugūs“.

„Tada mūsų partneriai darys viską, ką panorės, agresyvumas iš karto padidės ir realioje politikoje, ir ekonomikoje. Pusiausvyra sutriks“, – paaiškino V.Putinas.

Todėl, pridūrė premjeras, „neturėdami planų plėtoti PRG, kurios veiksmingumas dar neįrodytas, mes turime plėtoti smogiamąsias puolimo sistemas“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (29)