“Nissan” pradėjo gaminti masinį elektromobilį (Video)  (25)

Japonijos kompanija “Nissan Motor” pareiškė, kad nuo balandžio 1 dienos priima užsakymus elektromobiliui Leaf, kuris, kaip žadama, taps pirmuoju masiniu tokios klasės automobiliu pasaulyje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kompanijos nustatyta kaina už kurią galima įsigyti šį keturių durų hečbeką - apie 40 tūkstančių JAV dolerių, o tai 10 tūkst. JAV dolerių pigiau negu panašūs ”Mitsubishi” ir ”Subaru” modeliai, praneša auto.ru.

“Nissan” tvirtina, kad jau gavo 9,3 tūkstančio išankstinių Leaf modelio užsakymų. Pirkėjus jie pasieks gruodį. Iki kitų metų kovo kompanija planuoja parduoti ne mažiau 6 tūkstančių mašinų. Japonijoje jos kainuos apie 32,6 tūkst. JAV dolerių, nes ten galioja vyriausybės dotacijos ekologiškai švariems automobiliams. Tuo tarpu Kalifornijoje elektromobilis kainuos tik 21380$, kadangi siekdama skatinti elektromobilių vystymą, valstija papildomai suteikia 5000$ dotaciją.

Vienu ypu Leaf gali nuvažiuoti 150-160 kilomterų. Skaičiuojama, jog už automobilio naudojamą elektros energiją, vartotojas per šešerius metus užmokės apie 940 JAV dolerių, už tokio pat automobilio benziną per šešerius metus vartotojas sumokėtų 7,3 tūkstančius JAV dolerių.

Plačiau apie šį modelį mes rašėme pristatydami Nissan naujienas. Kaip gi jis atrodo "iš arti" galite pažiūrėti šiame video:

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Autobild.lt
Autobild.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (25)

Susijusios žymos: