„Putinas pirmą kartą paprašė pasigailėjimo – atsiminkite šią datą!“  ()

Putinui skubiai reikia paliaubų kare prieš Ukrainą, mano Andrejus Piontkovskis.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

2023 metų kovo 31-oji yra labai svarbi diena Rusijos ir Ukrainos kare - per Baltarusijos diktatorių Aleksandrą Lukašenką Putinas maldavo Ukrainos paliaubų, teigia aršus Putino režimo kritikas Andrejus Piontkovskis.

Sensacingą Lukašenkos kalbą jis pavadino „pilvakalbyste“. Jį ypač nustebino Lukašenkos pareiškimas, kad karą reikia nutraukti, nes „abiejų pusių kariai nesupranta, už ką kovoja“.

Iš jo [Lukašenkos] įsčių transliavo draugas Pu. Prisiminkite, ši diena, 2023 m. kovo 31-oji, yra labai svarbi. Karo nusikaltėlis Pu pirmą kartą paprašė pasigailėjimo. Kaip kitaip interpretuoti šią Lukašenkos teksto ištrauką: „kariai nesupranta, už ką kovoja“? Kur yra „demilitarizacija“? Ir Putinas nesupranta? Tai labai svarbus lūžio taškas“, — sakė Piontkovskis.

Jis atkreipė dėmesį į tai, kad lygiagrečiai su šiais „gailestingumo prašymais“ Rusijos diktatorius ir toliau grasina pasauliui branduoliniu karu. Tai liudija beviltišką karą pralaimėjusio Putino padėtį. Stebėtina, kad branduolinė problema pasauliui nebekelia ypatingo susirūpinimo, nes Putinas šiuo klausimu grasina per daug dažnai.

 

 

„Taip jo pareiškimas suvokiamas Vašingtone. Jis desperatiškai prašo paliaubų. Tiesą sakant, tai - pirmieji pasidavimo eskizai“, – pareiškė Piontkovskis.

Svarbu tai, kad savo sensacingoje kalboje Lukašenka paragino Ukrainą atsisakyti didžiojo pavasario kontrpuolimo ir savo teritorijų deokupacijos. Tuo jis akivaizdžiai išreiškė Maskvos nuogąstavimus dėl būsimų Ukrainos ginkluotųjų pajėgų veiksmų. Baltarusijos diktatorius paragino šalis nutraukti karo veiksmus.

(115)
(15)
(100)

Komentarai ()

Susijusios žymos: