[ŽT] „Tai baisus klausimas, bet teisingas“. Ekspertas skelbia, kada Lietuva pasiųs savo kariuomenę į Ukrainą (Video)  ()

Andrejus Piontkovskis analizavo naujausius praėjusios savaitės politinius įvykius, atsakė į aktualius auditorijos klausimus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos opozicijos politologas ir publicistas Andrejus Piontkovskis analizavo naujausius praėjusios savaitės politinius įvykius, taip pat atsakė į aktualius auditorijos klausimus. Vienas iš prenumeratorių uždavė ekspertui klausimą: „Jei Ukrainoje neužteks karių toliau ginti Ukrainą, ar partneriai nuspręs siųsti savo karius į pagalbą?“.

„Tai baisus klausimas, bet teisingas“, – pastebėjo politologas.

Tada jis išvardijo šalis, kurios tikrai siųs savo karius ne tik iš solidarumo su Ukraina, bet ir dėl savo saugumo. Tai JK, Lenkija, Lietuva, Latvija, Estija. Galbūt prie jų prisijungs Rumunija ir Slovakija.

Piontkovskis taip pat pabrėžė, kad, kiekvieną kartą, kai Vakarai bijodavo perduoti Ukrainai tą ar kitą ginklą, ar tai būtų HIMARS, ar „Javelin“, bijodami išprovokuoti Putiną, tai sukeldavo didelių nuostolių Ukrainos kariuomenei. Deja, dabar taip pat vėluoja būtinos karinės įrangos ir ginklų, ypač naikintuvų F-16, perdavimas Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms. Ir tokie delsimai gali būti katastrofiški Ukrainos kariuomenei.

 

„Tačiau tikėkimės, kad taip neatsitiks“, – sakė ekspertas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(42)
(4)
(38)

Komentarai ()

Susijusios žymos: