Kinijoje įkurta nauja interneto cenzūros žinyba  (15)

Kinijoje įkurta nauja interneto cenzūros žinyba, kuri tikrins informaciją socialiniuose tinkluose, tinklaraščiuose ir forumuose. Ji veiks kartu su jau esančiu Informacijos kontrolės biuru.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Naujienų koordinavimo biuro įkūrimo priežastimi tapo valdžios nesugebėjimas kontroliuoti pranešimus asmeniniuose tinklaraščiuose ir socialiniuose tinkluose. Praėjusiais metais dėl nesugebėjimo patikrinti „Twitter“, „Facebook“ ir „YouTube“ pranešimus ir vaizdo klipus, Kinijos valdžia laikinai užblokavo jų prieigą.

Kaip alternatyvą vakarietiškiems tinklaraščiams ir socialiniams tinklams, Kinijos gyventojams buvo pasiūlyta naudotis Sina.com, QQ.com paslaugomis, o taip pat palikti įrašus Komunistų partijos interneto svetainėje. Nepaisant to, šios šalies interneto naudotojai, kurių skaičius viršija 400 milijonų, pirmenybę teikia vakarietiškiems analogams.

Vakarų bendrovių veikimo Kinijos rinkoje būtina sąlyga yra cenzūros vykdymas pagal valdžios nustatytus kriterijus. Mainais į tai bendrovėms garantuojama netrukdoma veikla šalies teritorijoje. Nepaisant to, šiais metais Kinijos hakerių grupė, spėjama, kad pasamdytų valdžios, atakavo bendrovės „Google“ ir dar 20 kompanijų serverius. Kilus skandalui, „Google“ atsisakė cenzūruoti paieškos rezultatus ir nukreipė paieškos užklausas į Honkongą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: IT bazė
(0)
(0)
(0)

Komentarai (15)