„Pasiruošimas grandiozinis. Daug ką darėme naktį“. Zalužnas atskleidė, ką padarė Ukraina  ()

Rusija plataus masto karui prieš Ukrainą ruošėsi ilgą laiką. Ji surinko armiją ir parengė įvairius variantus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Pasiruošimas grandiozinis. Daug ką darėme naktį“, – apie pasiruošimą karui kalbėjo Ukrainos ginkluotųjų pajėgų vyriausiasis vadas generolas Valerijus Zalužnas.

Jis pažymėjo, kad Rusijos karo mokslas yra labai išvystytas ir ten ilgą laiką buvo planuojama plataus masto invazija. Priešas visapusiškai planavo savo veiksmus, susijusius su visomis Rusijos armijos veiklos sferomis.

„Ši operacija buvo suplanuota pakankamai detaliai. Netgi karių grupės, kurios ruošėsi puolimo operacijoms, keitėsi kelis kartus“, – sako Zalužnas.

Vyriausiasis Ukrainos ginkluotųjų pajėgų vadas pažymėjo, kad invazijos išvakarėse jis analizavo įvairius galimus scenarijus. Tačiau vadai, generalinis štabas ir generolas Zalužnas ruošėsi konfrontacijai su priešu, kuris turi didelį pranašumą technikos ir gyvosios jėgos atžvilgiu. Puolimas iš visų pusių buvo galingas ir greitas.

Zalužnas sako, kad vasario pabaigoje, karo išvakarėse, karinė vadovybė jau buvo išanalizavusi įvykių raidos galimybes. Tuo pačiu metu visi veiksmai buvo atlikti, jei sprendimai nebuvo veiksmingi, tada komanda veikė kitaip. Ukraina atliko visapusišką pasirengimą invazijai. Visų pirma, mes kalbame apie mokymą ir technikos judėjimą Ukrainoje.

 

Apie technikos judėjimą Zalužnas tik pasakė, kad tai įvyko naktį. Be to, mokymai vyko tokiomis sąlygomis, kai dauguma Ukrainos ginkluotųjų pajėgų brigadų buvo Jungtinių pajėgų operacijų zonoje, o mažuma atstatė kovinį pajėgumą užnugaryje.

Generolas pažadėjo po Ukrainos pergalės atskleisti ir kitą informaciją apie Ukrainos pasirengimą visapusiškai invazijai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(60)
(0)
(60)

Komentarai ()

Susijusios žymos: