„Ten yra šimtai tūkstančių... Jie visi profesionalai.“ Kaip Ukraina gali gauti daugybę žmonių kariuomenei  ()

Svitanas sugalvojo, kur Ukraina gali gauti naujų pajėgų kariuomenei.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Neseniai Ukrainos nacionalinio saugumo ir gynybos tarybos sekretorius Oleksijus Danilovas sakė, kad Ukraina turės papildomą šaukimą į Ukrainos ginkluotąsias pajėgas. Šiuo klausimu Ukrainos ginkluotųjų pajėgų rezervo pulkininkas, karo lakūnas-instruktorius Romanas Svitanas žurnalistės Natalijos Vlaščenko prašymu tiksliai paaiškino, kaip tai turėtų vykti.

„Šviežios pajėgos vienareikšmiškai reikalingos bet kuriai kariuomenei. Yra tam tikros rotacinės užduotys ir pasitraukusiųjų papildymas, ir naujai pašauktųjų apmokymas. Bet kol vyksta karas, mums geriau samdyti kontraktinius karius“, - sakė karo analitikas.

Natalijos Vlaščenko interviu su Romanu Svitanu galite peržiūrėti „YouTube“ kanale „Vlast&Vlaščenko“.

Kaip paaiškino pulkininkas, į šį klausimą reikėtų žiūrėti labai kompetentingai ir papildomai į Ukrainos ginkluotąsias pajėgas verbuoti ne per šaukimą. Taip, kariuomenei reikia motyvuotų žmonių, tačiau jie turi būti profesionalai, t. y. reikia ne tik motyvacijos, bet ir profesinio tinkamumo.

„Profesionaliai tinkamos yra visos saugumo pajėgos: Vidaus reikalų ministerija, Saugumo tarnyba, pasieniečiai, muitinė, prokurorai. Yra visa eilė teisėsaugos institucijų, kurios gali ir moka elgtis su ginklais, jų nereikia mokyti, jie visi profesionalai. Ten yra šimtai tūkstančių žmonių, ir būtent juos pirmiausia reikėtų pašaukti“, - sakė R. Svitanas. 

 

Be to, pasak Svitano, būtina nukreipti finansinę paramą į vadavietes, kad jos galėtų tiesiogiai įdarbinti kariškius. Ne gatvėje sugautus šauktinius, o kontraktinius karius.

„Niekas geriau už kombatantą ar karį iš specialiojo bataliono nežino, ko jiems reikia, už kokį atlyginimą ir kokioms užduotims. Reikia pamiršti visus tuos Teritorinius įdarbinimo ir socialinės paramos centrus, karines komisijas ir pan. Mes jau esame trečiajame tūkstantmetyje, kokios dar sovietinės karinės komisijos? Tai visiškas juokas“, - sakė karo ekspertas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(107)
(7)
(100)

Komentarai ()

Susijusios žymos: