Tai rimta. „Jei vadovybė nepriims sprendimo, pulkas atsidurs apsuptyje“  ()

ISW skelbia apie apgailėtiną oro desanto pajėgų būklę.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos ginkluotosios pajėgos smūgiuoja trimis kryptimis Orichivo atbrailoje: prie Novoprokopivkos, į vakarus ir į šiaurę nuo Verbovės.

Rusijos karo korespondentai rašė, kad Ukrainos ginkluotosios pajėgos esą dar rugsėjo 22 d. pralaužė priešo kariuomenės gynybą prie Verbovės. Rugsėjo 24 d. geolokacinėje filmuotoje medžiagoje aiškiai matyti Ukrainos šarvuotis, kuris kaunasi vakariniame gyvenvietės pakraštyje.

Kai kurie propagandistai teigia, kad Rusijos gynybos ministerija sąmoningai slepia informaciją apie Ukrainos ginkluotųjų pajėgų gynybos linijos proveržį prie Verbovės. Karo tyrimų instituto analitikai nusprendė patys pasidomėti situacija.

Z-kanalai rugsėjo 23 d. teigė, kad Ukrainos ginkluotosios pajėgos toliau perdavinėjo karinę techniką į Verbovės rajoną. Rugsėjo 24 d., Ukrainos generalinis štabas pranešė, kad ukrainiečių gynėjai užėmė naujas pozicijas netoli Verbovės.

Rusijos karo korespondentai baiminasi, kad iš šiaurinės Verbovės dalies besiveržiančios ukrainiečių gynėjų pajėgos gali apsupti Novofedorivkoje esantį 56-ąjį rusų pulką. Teigiama, kad ukrainiečių gynėjai jau yra už 7 km nuo 56-ojo pulko pozicijų, ir jei vadovybė nepriims sprendimo trauktis, pulkas atsidurs apsuptyje.

Analitikai nemano, kad Ukrainos ginkluotosios pajėgos gali visiškai apsupti 56-ąjį pulką, tačiau gali jį izoliuoti nuo 7-osios oro desanto divizijos.

 

Rusijos karo tinklaraštininkas, simpatizuojantis Putino generolui Teplinskiui, ragina Rusijos gynybos ministeriją įžvelgti tikrąją problemą Verbovės rajone. Jis taip pat nerimauja dėl galimo visiško 56-ojo pulko apsupimo. Įsakymą trauktis Teplinskis gali duoti tik gavęs Rusijos gynybos ministerijos leidimą.

Z kanalas „VDV za Teplinskovo“ (rus. „ВДВ за Теплинского“) tvirtina, kad 7-ojoje ir 76-ojoje oro desanto divizijose mobilizuota daugiau kaip 50 proc. karių. Be to, 56-asis pulkas patiria didelius nuostolius ir turi žemą moralę.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(83)
(4)
(79)

Komentarai ()

Susijusios žymos: