„Jei rezervai nespės...“ Skelbiamas Ukrainos puolimas per Dnieprą (Foto, Žemėlapiai)  ()

Dniepro frontas veikia labiau kaip užnugario zona, kurioje rusų daliniai perstato ir atkuria savo jėgas, nei tikras frontas.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-10-29 „Jei rezervai nespės...“ Skelbiamas Ukrainos puolimas per Dnieprą (Foto, Žemėlapiai)  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Atvirus duomenis nagrinėjanti soc. tinklo „X“ paskyra @LovelyLad_ skelbia, kad Ukraina pradės puolimą Chersono regione per Dniepro upę.

Pirmiausiai, @LovelyLad_ atkreipia dėmesį į rusų dalinius prie Dniepro upės.

„Šie daliniai yra gana prastai aprūpinti. Greičiausiai yra nepakankamai pajėgūs ir nepasirengę rimtiems susidūrimams, kaip pvz., 205-oji motorizuotųjų šaulių brigada. Ir ji nėra vienintelė, laikanti Dniepro frontą, nes ten yra sumuštas 40-asis armijos korpusas, Arkties kariuomenė ir kiti atsitiktiniai pulkai“, – rašo @LovelyLad_.

Pasak tinklaraštininko, Dniepro frontas veikia labiau kaip užnugario zona, kurioje rusų daliniai perstato ir atkuria savo jėgas, nei tikras frontas.

„Ukrainos daliniai sunaikino keletą treniruočių stovyklų šiame rajone, tačiau jie vis dar treniruojasi netoli fronto. Pagrindinė problema, susijusi su upės kirtimu, yra ta, kad daugumoje vietų žemė tikrai užpelkėjusi, tik kelios tinkamos vietos transporto priemonėms kirsti upę, todėl Ukraina gali palaukti, kol žemė užšals, prieš pradėdama bet kokius manevrus“, – rašo @LovelyLad_.

 

Bet laukti, kol Dievas nuspręs, kada atšals žemė, nėra pats perspektyviausias pasirinkimas, nes tai gali įvykti per vėlai / per anksti arba visai neįvykti, rašo autorius.

Pasak tinklaraštininko, nors pontonai yra būtini tokio masto puolimui, pagal šį scenarijų Dnieprą pirmiau kirstų amfibinės transporto priemonės, pvz., „Rosomak“ ir BTR4/3E.

 

„Jei amfibinės transporto priemonės kirs upę, jos turėtų skubėti į pagrindinius miestų centrus, nes Rusijos šarvuočiai ten neturės tokio didelio pranašumo. Viena iš pagrindinių problemų, su kuria susidurtų ukrainiečiai, yra Rusijos oro pajėgos, kurios galėtų sumažinti arba panaikinti pranašumą“, – rašo @LovelyLad_.

Tad pravartu jau dabar atlikti prevencinius smūgius Rusijos oro bazėms, kurios valdo lėktuvus Chersono srityje.

 

Žiūrint į Ukrainos naikintuvų pakilimo takus, skraidyti virš šios zonos yra praktiškai saugu, tai reiškia, kad ukrainiečiai džiaugsis intensyvia oro parama ir galbūt galės nusileisti sraigtasparniais už priešo linijų.

 

Specialiųjų operacijų daliniai galėtų išsilaipinti už priešo linijų ne tik oru, bet ir jūra. Tokios operacijos greičiausiai įvyktų prieš patį puolimą, rašo tinklaraštininkas.

 

Tikėtina, kad prasidėjus operacijai Ukraina sutrikdys Rusijos ryšių sistemas ir oro gynybos radarus, kad sukeltų sumaištį.

„Per artimiausias kelias dienas ukrainiečiai galės sustiprinti savo placdarmą 2 ar daugiau batalionų. Rusijos pastiprinimas greičiausiai atvyktų per vėlai, kad pakeistų tokio puolimo baigtį. Jei rezervai nespės, rusams šakės“, – rašo @LovelyLad_.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(88)
(6)
(82)

Komentarai ()

Susijusios žymos: