[ŽT] Tiesiai į dugną! Tobula Ukrainos ataka (Video)  ()

Ukrainos žvalgyba praneša apie sėkmingą operaciją.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos žvalgyba patvirtino, kad Kryme buvo sunaikinti Rusijos desantiniai kateriai „Akula“ ir „Serna“.

Apie tai pranešė Gynybos ministerijos Vyriausias žvalgybos direktoratas socialiniame tinkle „Facebook“, praneša Censor.net.

„2023 m. lapkričio 10 d. laikinai okupuoto Krymo teritorijoje esančios Vuzkos įlankos rajone atliktos papildomos žvalgybos rezultatai liudija: po antžeminių atakos dronų atakos mažieji Juodosios jūros laivyno Rusijos desantiniai laivai – sunaikinti“, - teigiama žinutėje.

Remiantis naujai gauta žvalgybine informacija, buvo smogta dviem užpuolikų laivams: vienas laivas senesnio projekto 1176 „Akula“, kitas naujesnis – projekto 11770.

„Po atakos abu rusų laivai nukeliavo tiesiai į dugną: „Akula“ – iš karto, „Serna“ – dar nesėkmingai kovojo dėl išlikimo, bet taip pat nuskendo. Medžioklė tęsiasi“, - pažymi Vyriausias žvalgybos direktoratas.

 

Projekto 11770 („Serna“ klasės) desantiniai laivai – tai Rusijos greitaeigių desantinių laivų serija ant oro ertmės.

Projekto kateriai skirti išlaipinti ant neįrengto kranto arba iškelti iš jo kovinę vikšrinę, ratinę ir kitą karinę techniką, kurios bendras svoris iki 45 tonų, taip pat priešakinius desantinius dalinius su ginkluote (92 žmonės) dideliu 30 mazgų greičiu, kuris viršija kitų katerių rodiklius.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(40)
(0)
(40)

Komentarai ()

Susijusios žymos: