Rusija paskelbė apie traukimąsi Ukrainoje. Neįtikėtina, kas buvo paskui  ()

Rusijos Federacija paskelbė apie pasitraukimą iš Chersono srities, bet tada „atšaukė“ naujieną.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-11-14 Rusija paskelbė apie traukimąsi Ukrainoje. Neįtikėtina, kas buvo paskui  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos Federacija paskelbė apie pasitraukimą iš Chersono srities, bet tada „atšaukė“ naujieną. Propagandistai teigė, kad ši informacija buvo paskelbta neva per klaidą.

Prokremliška propagandinė žiniasklaida, remdamasi Rusijos gynybos ministerija, paskelbė, kad okupacinė armija nusprendė užimti „naudingesnes pozicijas“ Chersono srityje. Mes kalbame apie „Dniepro“ grupę, kuri yra dislokuota kairiajame krante.

Pranešimus apie faktinį okupantų traukimąsi skelbė tokios žymiausios Rusijos agentūros kaip TASS, „RIA Novosti“ ir kt. Jos rėmėsi gynybos ministerijos pateikta informacija.

Buvo pranešta, kad okupantai traukiasi į „naudingesnes pozicijas“ į rytus nuo Dniepro. Tokį sprendimą tariamai priėmė „Dniepro“ grupės vadovybė, remdamasi padėties šioje fronto dalyje analize. Pastebėta, kad po vadinamojo „pergrupavimo“ dalis pajėgų bus panaudota puolimui kitomis kryptimis.

Tačiau po kelių minučių žinios apie „persigrupavimą“ staiga dingo iš visos Rusijos žiniasklaidos. Kai kurios svetainės teigė, kad naujienos buvo paskelbtos „per klaidą“.

Kaip rašo kanalas „Atsargiai, naujienos“, propagandistai informaciją apie karių perkėlimą galėjo gauti iš netikros Rusijos gynybos ministerijos paskyros, kuri greičiausiai valdoma iš Ukrainos teritorijos.

 

Kanale „VČK-OGPU“ buvo teigiama, kad propagandistai netyčia išsakė tai, kam rusai ruošėsi nuo spalio vidurio. Heničeske pradėta ruoštis Chersono srities Vidaus reikalų ministerijos migracijos skyrių dislokavimui, gavusiam įsakymą skubiai evakuotis iš Kachovkos srities.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(71)
(4)
(67)

Komentarai ()

Susijusios žymos: