„Stepovėje sumušta Rusijos armija... Jie priversti bėgti...“ Smogia 2 kryptimis. Ukraina pradeda puolimą (Video)  ()

Ukrainos gynybos pajėgos ne tik sustabdė Rusijos armijos veržimąsi, bet ir sugebėjo atstumti priešą vienu metu dviejuose fronto sektoriuose.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kremliaus viltims užimti ukrainiečių Avdijivką, atrodo, nelemta išsipildyti. Ukrainos ginkluotosios pajėgos ne tik sustabdė Rusijos puolimą, bet ir sugebėjo atstumti priešą dviejuose svarbiuose fronto sektoriuose.

Garsus Rusijos istorikas ir politikas Dmitrijus Černyševskis pasidalino šia informacija savo „YouTube“ tinklaraštyje.

Daugiau nei prieš mėnesį Rusija išsiuntė didžiulį skaičių savo karių užimti Avdijivką, kad ši „pergalė“ prieš prezidento rinkimus padidintų Rusijos diktatoriaus Vladimiro Putino reitingus. Tačiau atrodo, kad puolimas nepavyko. Ukrainos ginkluotosios pajėgos, nepaisant pranašesnių priešo pajėgų, išlaikė frontą.

„Ukrainos kariai sustabdė Rusijos puolimą prie Avdijivkos. Be to, pradėjo kontratakas ir sėkmingai atstūmė (Rusijos ginkluotąsias pajėgas - red.) ne viena, o dviem kryptimis... Rusijos kariuomenė, besiveržianti iš šiaurės Stepovės srityje, buvo sumušta galingu artilerijos smūgiu... Ji buvo priversta bėgti... O pietryčiuose, kur prieš savaitę prasibrovė rusai ir užėmė svarbią aukštumą, ukrainiečiai surengė daugybę kontratakų ir nokautavo priešą, priversdami jį trauktis“, – sakė Černyševskis.

 

Per šias operacijas, pastebėjo istorikas, Rusija patyrė labai didelių gyvos jėgos ir įrangos nuostolių.

„Prie Krasnohorivkos (Ukrainos ginkluotosiose pajėgose - red.) sėkmė, prie Stepovės sėkmė, prie Avdijivkos iš miesto pietų - sėkmė. ​​Ukrainos kariai demonstruoja, kad, net būdami mažumoje, yra pajėgūs laimėti“, –  pareiškė Černyševskis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(62)
(1)
(61)

Komentarai ()

Susijusios žymos: