[ŽT] „Tai didžiulė grėsmė Baltijos šalims.“ Ką Lietuvai pranešė NATO generolas  (2)

Rusijos Federacija kelia grėsmę Baltijos šalims.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

NATO daugianacionalinio korpuso šiaurės rytuose vadas generolas leitenantas Jurgenas-Joachimas von Zandrartas išreiškė susirūpinimą dėl Rusijos karinių pajėgumų ir atkreipė dėmesį į didėjančią grėsmę Baltijos regionui. Interviu LRT jis pabrėžė, kad, nepaisant vykstančio karo Ukrainoje, Rusija aktyviai atkuria savo karinius pajėgumus, o tai reikalauja NATO dėmesio ir atsako.

„Rusija šiuo metu iš esmės ištikimai vykdo savo neteisėtą karą prieš Ukrainą, tačiau ji jau pradėjo ir toliau atkurs savo pajėgumus atskirai nuo karo Ukrainoje, o tai kelia vis didesnę grėsmę Baltijos jūros regionui“, - pabrėžė generolas leitenantas.

Jis pritarė Lietuvos užsienio reikalų ministro Gabrieliaus Landsbergio teiginiui, kad Rusija mobilizuoja savo išteklius prieš NATO. Šiame kontekste generolas leitenantas pažymėjo Lietuvos sprendimų įsigyti ir stiprinti savo ginkluotąsias pajėgas išmintingumą, pridurdamas, kad šie žingsniai veda teisinga linkme.

 

Vis dėlto Jurgenas-Joachimas von Zandrartas įspėjo, kad gynybai nuo Rusijos reikalingas kompleksinis požiūris, apimantis sausumos, jūrų, oro, kibernetinę ir minkštąją galią. Jis teigė, kad bepiločių orlaivių ir oro gynybos priemonių įsigijimas yra svarbūs elementai, tačiau tik kaip plačios regiono saugumo užtikrinimo strategijos dalis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(51)
(2)
(49)

Komentarai (2)