[ŽT] „Rusija gali laimėti karą per kelias savaites.“ Neįtikėtina žinia iš JAV. Kas vyksta  (3)

JAV skelbia grėsmingą žinią.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

JAV prezidento Joe Bideno vyriausieji patarėjai šią savaitę privačiame susitikime perspėjo kongresmenus, kad jei Kongresas artimiausiomis dienomis nepatvirtins papildomos karinės pagalbos Ukrainai, Rusija gali laimėti karą per kelias savaites, o geriausiu atveju – per kelis mėnesius, praneša NBC.

JAV patarėjas nacionalinio saugumo klausimais Jake‘as Sullivanas ir Nacionalinės žvalgybos direktorius Avrilas Hainesas įstatymų leidėjams sakė, kad artimiausiomis savaitėmis Ukrainai pritrūks oro gynybos ir artilerijos išteklių.

Vienas Baltųjų rūmų pareigūnas niūrų vertinimą pavadino „neįtikėtinai griežtu“.

Sullivanas ir Heinesas kongresmenams pateikė informaciją apie terminus, kada pagrindiniai Ukrainos kariniai ištekliai gerokai išseks, taip pat išsamų mūšio lauko dinamikos vertinimą.

 

J. Bideno patarėjai įstatymų leidėjams sakė, kad pagalbos trūkumas paveiks daug daugiau valstybių, ne tik Ukrainą, ir gali paskatinti kitas nuo JAV priklausomas šalis, įskaitant Japoniją ir Pietų Korėją, permąstyti savo aljansus. Jų žinia buvo ta, kad Rusijos pergalė, kuri gali įvykti, jei JAV nesėkmingai pradės derybas, „atsilieps visam pasauliui“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(81)
(6)
(75)

Komentarai (3)

Susijusios žymos: