Lietuvoje įregistruotas pirmasis legalus elektromobilis (Video)  (28)

Vietoj benzino bako - elektros laidas. Retas kuris tikriausiai tai įsivaiduoja savo kasdienybėje, tačiau elektromobiliai pamažu atkeliauja ir į Lietuvą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kol politikai dar tik kalba apie gražias šalies perspektyvas pasaulinėje elektromobilių rinkoje, entuziastai patys imasi iniciatyvos - vilnietis Mindaugas Milašauskas spalio 19 d. užregistravo pirmąjį elektromobilį Lietuvoje. Tai atspindi ir įrašas techniniame pase: kuro tipas - elektra. Iš įprasto vidaus degimo į elektra varomą variklį M. Milašauskas automobilį "Honda HR-V" perdarė savo ir draugų pagalba. Elektromobilis „3E” iškilmingai pristatytas ir Vilniaus Rotušės aikštėje. „Dirbome kelerius metus ir rezultatas išties smagus. Juk ryte tereikia ištraukti laidą iš rozetės ir gali laisvai judėti. Tokiu automobiliu 100 km gali nuvažiuoti vos už 9 litus”, - pranešime spaudai cituojamas M.Milašauskas. Palyginimui, jei automobilio vidutinės benzino sąnaudos 100-ui km yra 10 litrų, tai vairuotojui tektų už tokią kelionę pakloti apie 40 Lt.

"Tai buvo tikras iššūkis, bet dirbant su žmonėmis iš daugelio institucijų sunkumus pavertėme sprendimais", - asmeniniame tinklaraštyje rašo p. Milašauskas. - <...> Vienas iš pasiekimų - 118 puslapių techninė dokumentacija, kurioje nuotraukos, diagramos bei schemos, kuriose atsispindi atitiktis ES standartams. Tikiuosi, kad šis darbas padės kitiems elektra varomų transporto priemonių entuziastams supaprastinti procesą".

Prieš kelerius metus perdarytas elektromobilis kraunamas kaip ir bet koks kitas elektros prietaisas - iš kiekvieno namuose esančios 220 V rozetės. Pilnu įkrovimu M.Milašausko automobilis gali nuvažiuoti iki 70 km, baterijos įkrovimo trukmė - 8 valandos, maksimalus greitis - 160 km/h.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (28)