„Amazon Kindle“ naršyklė leidžia įveikti interneto cenzūrą Kinijoje  (5)

Neseniai paaiškėjo, kad skaitytuvo „Amazon Kindle“ 3G versijos eksperimentinė naršyklė automatiškai įveikia „Didžiąją Kinijos ugniasienę“, blokuojančia valdžios manymu netinkamo turinio svetaines. Būtent dėl šios priežasties „Kindle“ skaitytuvas tarp kinų netikėtai išpopuliarėjo.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Oficialiai šis elektroninių knygų skaitytuvas Kinijoje neparduodamas, tačiau jis turi didelę paklausą šalies „online“ aukcionuose. Vienas prekeivis prisipažino, kad praėjusį mėnesį pardavė apie 300 tokių įrenginių.

Ekspertai mano, kad „Kindle“ nepateko į cenzorių akiratį dėl to, kad šis įrenginys pristatomas kaip knygų skaitytuvas, nors jame yra ir eksperimentinė naršyklė.

„Aš iki šiol negaliu tuo patikėti. Atsitiktinai pabandžiau įeiti į „Twitter“, ir mano didžiausiai nuostabai man tai pavyko. Tuoj pat pabandžiau įeiti į „Facebook“, ir man vėl pavyko. Gal aš miegu? Ne, aš pabandžiau sau įgnybti ir pajaučiau skausmą“, - papasakojo vienas iš Kinijos „blogerių“.

Interneto srautą Kinijoje riboja sudėtinga ugniasienių sistema, kuri blokuoja valdžios manymu netinkamo turinio užsienio tinklalapius. Vis dėlto nemažai apsukruolių sugeba šią sistemą apeiti ir išvengti cenzūros.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: IT bazė
(0)
(0)
(0)

Komentarai (5)