Kinija buvo „pagrobusi“ 15 proc. pasaulio interneto srauto  (7)

Kinija šįmet 18-ai minučių buvo „pagrobusi“ 15 proc. viso pasaulio interneto srauto. Šiuo srautu keliavo ir slapta informacija tarp JAV vyriausybės ir karinės vadovybės, rašoma JAV Kongresui pateiktoje ataskaitoje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Valstybės valdomos Kinijos telekomunikacijų kompanijos kanalais balandžio 8 dieną kurį laiką buvo pertransliuojama 15 proc. viso interneto srauto, praneša Telegraph.co.uk. Šiame sraute buvo iš JAV Senato, Gynybos departamento, NASA, Prekybos departamento ir kitų institucijų siųstų e. laiškų.

Šis incidentas sukėlė kalbų, jog Kinija galėjo surinkti slaptos informacijos iš tuo metu siųstų e. laiškų. Kiti specialistai mano, jog Kinija išbando kompiuterinį ginklą, kuris galėtų sutrikdyti užsienio serverių interneto srautą.

Kinija tai vadina atsitiktiniu incidentu. Tačiau JAV-Kinijos Ekonomikos ir saugumo apžvalgos komisijos kasmetinėje ataskaitoje rašoma, jog incidentas galėjo būti tyčinis. „Su incidentu susijusi informacija aiškiai nenurodo, ar tai buvo atlikta tyčia ir, jei taip, tai kokiu tikslu. Vis dėlto, kompiuterių saugumo ekspertai pastebi, jog tai galėjo turėti žalingų pasekmių“, – rašoma ataskaitoje.

„Mes nežinome, kas su informacija buvo atlikta, kai jie ją gavo. Kai vyksta tokie dalykai, man kyla klausimas – kas galėtų būti suinteresuotas informacija iš Gynybos departamento ir vyriausybės? Tikriausiai, ne universiteto studentas, – sakė komisijos narys Larry Wortzelis. – Ką darytumėte, jei 18 minučių turėtumėte visą e. pašto srautą iš ir į svarbiausias šalies institucijas? Svarbiausia jums būtų surinkti visų komunikavusių pusių interneto adresus.“

Nors slapta informacija prieš išsiunčiant būna užkoduojama, Kinijos vyriausybė turi pagrindinį atkodavimo raktą (angl. encryption master key), kuris gali būti panaudotas bandant iššifruoti duomenis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (7)