Paauglys pradėjo prekiauti baltaisiais „iPhone 4“ pusmečiu anksčiau nei „Apple“  (23)

Septyniolikmetis Niujorko gyventojas Fei Lamas pradėjo prekybą baltaisiais „iPhone 4“ pusmečiu ankščiau už „Apple“, rašo „The New York Observer“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Lamas parduoda ne pačius telefonus, o jų korpusus, kurių kainą jis įvertino 279 doleriais. Korpusai, kuriais prekiauja paauglys, yra „oficialūs“ – Kinijoje juos pagamino bendrovė „Foxconn“, jau keletą metų tiekianti komponentus „Apple“.

Lamas yra kilę iš Kinijos, todėl jis pasinaudojo tuo, kad moka kalbą ir turi asmeninių ryšių. Jis papasakojo, kad „turi pažįstamą, kuris turi pažįstamą, kuris pažinojo kažką iš kompanijos“. Septyniolikmečiui pavyko susitarti, kad kažkas iš gamyklos darbuotojų jam atsiųstų reikiamus komponentus.

Lamas paleido savo internetinę parduotuvę („White iPhone 4 Now“). Sėkmę jam užtikrino keli stambūs IT leidiniai, tarp kurių „TechCrunch“, „CNET“ ir „CNN“.

Nuo rugpjūčio iš prekybos baltomis panelėmis vaikinas uždirbo 130 tūkstančių dolerių. Sukauptus pinigus Lamas ketina išleisti mokslams universitete, kur jis ketina studijuoti informatiką arba verslo vadybą.

„Apple“ kol kas nereagavo į baltų „iPhone“ panelių prekybą, nors vaikinas sakė žurnalistams, jog gavo anoniminį laišką, kuriame jam grasinama persekiojimu už „vogtų komponentų prekybą“.

Juodas „iPhone 4“ prekyboje pasirodė birželį, tačiau balto aparato išleidimas buvo kelis kartus atidėliojimas. Dabar „Apple“ teigia, kad baltas „iPhone 4“ pasirodys kitų metų pavasarį. Baltas modelis yra taip laukiamas, kad net sukurta visa jo atidėjimų chronologija – nuo pirmojo liepos anonso, iki šių metų pabaigos, bei dabar iki 2011 pavasario.

„Mums tikrai apmaudu nuvilti klientus, kurie ir vėl yra priversti laukti, kol pasirodys baltas iPhone.“, - po eilinių atidėjimų atsiprašinėdavo Apple. Nors kompanija nepaaiškino, kodėl baltąjį modelį taip sunku pagaminti, tačiau, pasak kompanijos, jo gamyba sudėtingesnė, nei buvo manyta.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: IT bazė
(1)
(0)
(1)

Komentarai (23)