Patentų karai: Motorola prieš Microsoft  (3)

Tarptautinių korporacijų užsiimančių elektronikos įrenginių gamyba tarpusavio nesutarimų vis daugėja, o pareiškimų dėl patentų pažeidimo auga sulig kiekvienu mėnesiu. Štai vakar į teismo salėse sprendžiamus ginčus dėl neva neteisėtai naudojamų technologijų įsivėlė gerai visiems žinomos „Motorola“ ir „Microsoft“ bendrovės.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Motorola“ bendrovei priklausanti dukterinė įmonė užsiimanti mobiliųjų įrenginių gamyba „Motorola Mobility“, ieškinius pateikė iš viso dvejoms valdžios institucijoms – tai Jungtinių Valstijų Pietų Floridos apygardos bei Vakarų Viskonsino apygardos teismams. Ieškiniuose bendrovė kaltina programinės bei kompiuterinės įrangos kūrimu/gamyba užsiimančią „Microsoft“ dėl neva pažeistų 16 jos patentų. „Motorola Mobility“ teigimu, visos be licencijos įsigijimo panaudotos technologijos buvo įgyvendintos „Microsoft“ gamybos asmeniniuose kompiuteriuose, serveriams skirtoje įrangoje, „Xbox“ produktuose, taip pat „Windwos Mobile“ programinėje įrangoje.

„Motorola [vykdomi] mokslinai tyrimai ir plėtra, taip pat intelektinė nuosavybė užima itin didelę svarbą kompanijoje ir yra garsūs visame pasaulyje. Mes esame įsipareigoję apsaugoti mūsų akcininkų, klientų bei kitų su bendrove susijusių asmenų interesus, todėl imamės šių veiksmų prieš „Microsoft“, kad sustabdytume esminių „Motorola“ patentų pažeidinėjimą. „Motorola“ investavo milijardus dolerių moksliniams tyrimams bei jų plėtrai tam, kad sukurtų vertingą ir paltų intelektinės nuosavybės portfelį ir mes imsimės visų veiksmų siekdami apsaugoti nuosavybės teise mums priklausančias technologijas“, – lapkričio 10 d. išplatintame pranešime spaudai teigė Kirkas Deilis (Kirk Dailey), viceprezidentas intelektinės nuosavybės reikalams.

Pati „Microsoft“ prieš mėnesį taip pat pateikė ieškinius „Motorola“ bendrovei dėl patentų pažeidimo atvejų, užfiksuotų šios kompanijos gaminamuose išmaniuosiuose telefonuose, naudojančiuose „Android“ operacinę sistemą. Spalio 29 d. „Motorola“ bendrovei kaltinimus pateikė ir „Apple“, kuri ieškinius dėl tariamai pažeistų patentų dar užpildė ir prieš „Nokia Oyj“ bei „HTC“ korporacijas. Pastaruoju metu JAV vykstantys „patentų karai“ atspindi įtemptą konkurencinę kovą, kiekvienais metais besiplečiančioje išmaniųjų telefonų rinkoje.

Daugelis iš minėtų kompanijų teikdami ieškinius, siekia, kad jie būtų tiriami JAV Tarptautinės prekybos komisijos, kuri turi galią uždrausti tam tikros produkcijos prekybą ir/ar importą JAV teritorijoje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MobiNews.lt
MobiNews.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (3)