Europos operatoriai ragina „Google“ ir „Apple“ finansuoti jų tinklų plėtrą  (9)

Europos mobiliojo ryšio operatoriai ragina „Google“, „Apple“ ir „Facebook“ kompanijas mokėti už jų tinklų atnaujinimus, kadangi dėl šių kompanijų klientų ženkliai išaugo mobiliųjų duomenų srautas. Pinigų reikalauja „France Telecom“, „Telecom Italia“ ir „Bitė Lietuva“ partnerė „Vodafone“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Visi trys operatoriai svarsto apie mokesčius padengsiančius jų vartotojų interneto vaizdo įrašų priežiūras, žaidimus, muzikos transliacijas, socialinius tinklus, programas ir kita.

Idėja prašyti lėšų iš tinklą naudojančių kompanijų nėra visiškai nauja, apie tai kalbama nuo sausio, kuomet „Telefonica italia“ vadovas Cesar Alierta pareiškė manąs, jog „Google“ ir „Yahoo“ kompanijos naudojasi jų tinklu už dyką ir kenkia jų verslui. „Tai labai naudinga jiems, tačiau ypač nepalankų „Telefonica Italia“, - mano jis.

Tačiau operatorių paslaugas naudojančios kompanijos nenori mokėti. „Daily Motion“ portalas, transliuojantis vaizdelius internete, prieštarauja ryšio tiekėjams. Jų teigimu, jie sutiktų mokėti už operatorių tinklų plėtrą, jei šie dalintųsi savo paslaugų pelnu.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Mobium.lt
Mobium.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (9)