Kompiuteriai su operacine sistema „Chrome” pasirodys kitąmet (Video)  (16)

„Google“ iki kitų metų atidėjo daugelio laukto nešiojamojo kompiuterio su „Chrome“ operacine sistema pardavimus, informuoja BBC. Kompanija oficialiai patvirtino, kad Chrome OS produktai rinką pasieks tik kitų metų pradžioje, greičiausiai tik po CES 2011 parodos.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Chrome OS“ produkto kūrimo vadovas Sundar Pichai paaiškino, jog programinė įranga nebus pardavinėjama iki kitų metų, nes dar yra klaidų ir nebaigtų dalykų.

Nepaisant šio pranešimo, Google užsiminė apie operacinės sistemos savybės ir pristatė demonstracinį filmuką. Teigiama, kad sukonfigūruoti ir pradėti darbą su „Chrome OS“  operacine sistema užtruks tik porą minučių. Vartotojai galės susikurti net porą paskyrų ir prie jų prisijungti sėdėdami prie bet kokio internetinio nešiojamojo su „Chrome OS“ . Bus galimybė naudotis ir „svečio“ rėžimu, kai po atlikto darbo nebeliks jokių pėdsakų apie atliktus veiksmus.

Kaip ir buvo skelbiama anksčiau, „Chrome OS“ buvo kuriama orientuojantis į įvairias interneto paslaugas ir taikomąsias programas. Vartotojų failai, nustatymai ir kiti duomenys laikomi nuotoliniuose interneto serveriuose, todėl juos paprasta sinchronizuoti tarp kelių kompiuterių – tai daroma iš savo paskyros. Tai turės savų pliusų ir minusų - sklandžiam darbui reikės pakankamai spartaus ir stabilaus interneto ryšio, tačiau tuo pačiu atsiras galimybė su bet kokiu „Chrome OS“ turinčiu kompiuteriu, prisijungus prie paskyros, dirbti kaip su savo asmeniniu.

Google patvirtino, kad „Chrome OS“ galės veikti ir be interneto, tačiau jos funkcijos bus labai apribotos. Perėjimas prie „online“ režimo trunka vos akimirką, sakoma pranešime. Kompanija rūpinasi ir saugumu. Jei operacinė sistema galvos, kad vykdomas rizikingas procesas, jis bus perkeliamas į „sandbox“ (liet. smėlio dėžė) aplinką, iš kurios, jei į sistemą pateko kenkėjas, jis negalės patekti į pagrindinę sistemą ir apkrėsti kompiuterio. Siekiant apsaugoti vartotojų privatumą, „Chrome OS“ įdiegtos duomenų šifravimo ir automatinio OS atnaujinimo priemonės.

Kai kurie gamintojai jau paskelbė, kad pradės prekiauti kompiuteriais, pritaikytais „Chrome OS”. „Acer“ ir „Samsung“ kompiuteriais pradės prekiauti nuo 2011 m. Kol kas nežinoma, kokia bus jų kaina.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (16)

Susijusios žymos: