Kurie programuotojai daugiausiai keikiasi?  (8)

Ne paslaptis, kad kai kuriose gyvenimo situacijose ima ir išsprūsta ne visai cenzūrinių žodžių. Programuotojui Endriui Vosui (Andrew Vos) kilo mintis pasiaiškinti, kuriomis kalbomis programuojant labiausiai norisi keiktis. Surinkęs beveik milijono „GitHub“ sistemoje paliktų komentarų masyvą, E. Vosas nusprendė jį paanalizuoti ir paieškoti... kiek gi jame galėtų būti keiksmažodžių ir kokios kalbos programuotojai keikiasi daugiausiai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Komentaruose programuotojas ieškojo septynių „Didžiųjų“ anglų kalbos keiksmažodžių. Objektyvumo dėlei buvo nuspręsta išanalizuoti po tiek pat kiekvienai programavimo kalbai skirtų komentarų. Kokie rezultatai?

Apibendrinus šio improvizuoto tyrimo rezultatus, paaiškėjo, jog pasaulio programuotojai komentuodami programavimo ypatumus yra pagirtinai santūrus ir kultūringi. 929 857 komentaruose aptikta tik 210 „riebiųjų“ angliškų keiksmažodžių (keiksmažodžiai išsprūdo vos 0,02 proc. visų komentarų).

Įdomu yra tai, kad dažniausiai (175 kartus iš 210) buvo aptiktas žodelis „shit“. „F“ raide prasidedantis svaresnis keiksmas buvo antras pagal populiarumą. Beje, iš viso komentaruose buvo aptikti tik 4 iš 7 populiariųjų angliškų keiksmažodžių – jų rezultatus rasite šioje statistikoje.

Kuri programavimo kalba sulaukė daugiausiai keiksmažodžių? Tokių – dvi. Turnyro nugalėtoju tapo programabvimo kalba „C++”, „iškeikta“ 56 sykius. Nedaug nuo jos atsilieka ir „Ruby“ (53 sykiai). Mažiausiai – vos 4 keiksmažodžius – išprovokavo PHP programavimo kalba.

Visi komentaruose aptikit keiksmažodžiai pagal kalbas, kurioms buvo adresuoti, pasiskirstė taip:

1. C++ - 56 žodžiai
2. Ruby - 53 žodžiai
3. JavaScript - 46 žodžiai
4. Perl - 30 žodžių
5. C - 28 žodžiai
6. C# - 20 žodžių
7. Java - 20 žodžių
8. Python - 10 žodžių
9. PHP - 4 žodžiai

Susidomėjusieji daugiau tyrimo rezultatų bei informacijos ras čia.

(1)
(0)
(1)

Komentarai (8)