JAV kariai kurs virtualius „Facebook“ ir „Twitter“ vartotojus  (10)

JAV kariai gaus specialią programinė įrangą, skirtą virtualių socialinių tinklų „Facebook“ ir „Twitter“ naudotojų kūrimui. Taip ketinama manipuliuoti visuomenės nuomone.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Su viena Kalifornijoje įsikūrusią korporacija buvo sudarytas kontraktas programos kūrimui, kuri leistų kontroliuoti apie dešimt tarpusavyje nesusijusių virtualių socialinių tinklų ir tinklaraščių vartotojų. Pagal kontraktą, kad nesukelti įtarimų, kiekvienam virtualiam vartotojui turi būti sukurta detali biografija ir parinkti kiti asmeniniai duomenys.

Centcom žinybos atstovas spaudai Bilas Spiksas pareiškė, kad programa bus naudojama ekstremistų ir antiamerikietiška propaganda užsiimančių asmenų sekimui internete. Planuojama, kad virtualūs vartotojai bus naudojami ne anglų kalbos interneto segmente.

Projekto kritikai teigia, kad JAV karių iniciatyva panaši į Kinijos valdžios veiksmus, kai yra ribojama žodžio laisvė ir cenzūruojamos interneto svetainės. Taip pat manoma, kad JAV politiniai priešai gali sukurti savo „botus“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: IT bazė
(0)
(0)
(0)

Komentarai (10)