Trikotažinis proveržis: „neperšaunamos“ apatinės kelnaitės  (10)

Ar kada teko girdėti sąvoką „meteorizmas“? Kad ir kaip stebintų, su astronomija ar kosmosu tai turi labai mažai bendro. Greičiau absoliučiai priešingai. Mat meteorizmo procesai vyksta net ne kur nors aplinkoje, o mūsų organizmuose, tiksliau – žarnynuose. O susiję jie su gerai žinoma agregatine būsena – dujomis. Kai kurie jas vadina „linksmosiomis“, tačiau viešoje vietoje ištikus ūmiam meteorizmo priepuoliui, linksma, ko gero, nebūtų. Kalba šįkart suksis apie apatinį trikotažą 4SKINS, pasiūtą iš kvapus sugeriančio audeklo. Panašu, kad su tokiu nanotechnologijų pagrindu sukurtu apatiniu trikotažu nebaisūs jokie „oro pavojai“ :)


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

4SKINS kelnaičių gamyboje Kalifornijoje (JAV) įsikūrusios bendrovės „Nano-Tex“ sugalvota kvapo neutralizavimo technologija, kurios esmė – į audeklą įaudžiami kvapą eliminuojantys nanojunginiai. Šios cheminės medžiagos audinyje sugeria, izoliuoja ir neutralizuoja kvapus, taip pat ir tuos, kuriuos skleidžia trikotažo išorinėje pusėje esantys objektai. 4SKINS apatinio trikotažo kolekciją sugalvojo australų išradėjas Žilberas Hainas (Gibert Huynh), kuris, nebeapsikentęs nuo šeimos narių „cheminių atakų“, tiriamąja-kūrybine veikla užsiminėjo ištisus dvejus metus. Tiesa, ko gero, galima lažintis, jog, išradėjo šeimos narių požiūriu, ne pavasarinėmis žibuoklėmis dvelkia ir paties idėjos autoriaus šalutiniai virškinamojo trakto efektai. „Projektuodami apatinių liniją, buvome užsibrėžę tikslą sukurti ypač patogius apatinius, - „Herald-Sun“ pasakojo Ž.Hainas. – Tyrimų metu supratome, jog nėra didesnio nepatogumo už akimirką, kai nesuvaldai žarnyne susikaupusių dujų ir jos išsprūsta laukan.“

4SKINS apatinio trikotažo kolekcijos išradėją galima įtarti esant užliūliuotą iliuzijos, jog dailiosios lyties būtybės oro negadina – šis apatinis trikotažas sumodeliuotas išskirtinai vyrams. Kelnaičių kaina svyruoja maždaug nuo 24 iki 38,5 JAV dolerio.

Panašu, kad išradimo nauda – akivaizdi: ypatingas audinys ne tik pats „kvėpuoja“, bet sudaro sąlygas laisviau kvėpuoti ir aplinkiniams. Atkreipiame dėmesį, jog šis trikotažas nėra nelaidus garsui. Tad, jei jau neišvengiama, efektyviausiai kelnaitės tarnautų TBM („tylių, bet mirtinų“) emisijų atvejais – jei pavyks pritildyti garsą, nesuuos net šuo :)

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (10)