Netrukus bus galima įsigyti asmeninę skraidyklę (Video)  (1)

Ilgą laiką tai buvo vien tik mokslinės fantastikos istorijų tema, tačiau panašu, kad dabar futuristinių asmeninių kelionių ar bent pramoginių pasiskraidymų era galbūt pagaliau atėjo. Septynių minučių bandomąjį skrydį virš lauko atlikusi pirmoji komercinė skraidyklė (angl. k. – „jetpack“) netrukus gali pasirodyti ir parduotuvių lentynose. praėjusią savaitę baigti 40 metų trukę tobulinimai „Martin Jetpack“ skraidyklę įgalino pasiekti 30 metrų aukštį.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Nors greičio apribojimai neleidžia aparatui išvystyti didesnio nei 100 km/h greičio, tačiau nuotoliniu valdymo būdu atlikto bandomojo skrydžio metu manekenas-„pilotas“ pasiekė aukščio bei išbūto ore laiko rekordus.

Pirmą kartą pasirodžiusi 2008 metais per JAV vykusį oro paradą, ši skraidyklė pakilo 1,8 metrus ir ore išbuvo vos 45 sekundes. Tačiau dabar, sėkmingai atlikus bandomuosius skrydžius, šis aparatas jau šių metų pabaigoje gali pasirodyti parduotuvėse, o jo kaina sieks maždaug 200 tūkst. litų.

„Martin Jetpack“ išradėjas Glennas Martinas sako, kad tai bus paprasčiausia skraidymo priemonė pasaulyje.

„Tai paprasčiausiai yra fizikos pagrindai, – sako išradėjas. – Kaip yra pastebėjęs I. Niutonas, kiekvienam veiksmui yra ir tolygus atoveiksmis. Taigi, kuomet labai daug oro išleidžiama žemyn, tuomet greitai pakylama į orą ir galima skristi.“

G. Martino teigimu, įsigyti šį skraidymo aparatą jau pareiškė norą per 2,5 tūkst. žmonių, o užsakymai atkeliauja iš karališkųjų Vidurio Rytų valstybių šeimų narių bei JAV milijardierių.


Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Ekonomika.lt
Ekonomika.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: