Naujoji Zelandija uždraus bylų mainus internete  (19)

Naujosios Zelandijos Parlamentas priėmė įstatymą, kuris uždraudžia bylų mainus tarp interneto vartotojų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pažeidusiam šį įstatymą grės piniginė bauda iki 15 tūkst. Naujosios Zelandijos dolerių (~22,5 tūkst. litų), kuriuos pažeidėjas turės sumokėti autorinių teisių savininkui. Taip pat numatoma ir pažeidėjo atjungimo nuo interneto iki 6 mėnesių galimybė.

Komercijos ministras Simonas Poveras teigė, kad „populiarėjantys bylų mainai ypač pakenkė kūrėjams, kurie aiškiai netenka savo pajamų“.

„Šis įstatymas uždraus tokius mainus ir padės mūsų kūrėjams efektyviau užtikrinti savo autorinių teisių galiojimą ir pajamas iš to.“

Įstatymas nėra pernelyg griežtas – numatoma, kad interneto paslaugų tiekėjas, gavęs įrodymus dėl piratavimo iš autorinių teisių savininkų ar jų atstovų, turės tris kartus įspėti vartotoją dėl jo veiksmų. Jeigu į šiuos įspėjimus bus nekreipiama dėmesio, autoriai galės kreiptis į Autorinių teisių tribunolą, kuris užsiims tokių bylų sprendimu ir galės taikyti minėtas baudas ar apribojimus.

Naujasis įstatymas įsigalios nuo rugsėjo 1 dienos, tačiau nebus taikomas mobiliesiems telefonams iki 2013 m. spalio mėnesio. Prieš šį įstatyma balsavo tik Naujosios Zelandijos Žaliųjų partija ir 2 nepriklausomi parlamento nariai. Naujoje Zelandijoje prieš šį įstatymą buvo stiprus visuomenės pasipriešinimas, o jį vistiek priėmus Parlamento nariai buvo kaltinti „visišku interneto neišmanymu“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Diena.lt
Diena.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (19)