Svaidomas magnetinis robotas – žvalgyti piratų laivus (Video)  (0)

Bendrovė „Recon Robotics“ sukūrė skardinės dydžio robotą, kuris gali būti iššautas iš pabūklo, magnetiniu būdu prikibti prie laivo šono ir, korpusu užkopęs į denį, tapti operaciją vykdančių žinybų „akimis“ priešo objekte.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Robotas sukurtas pirmiausiai kovai su laivus užgrobinėjančiais ir išpirkų reikalaujančiais jūrų teroristais. Patys gamintojai dviejų dalių robotizuotą sistemą vadina „sterbliniu mechanizmu“. Mat didesnio roboto viduje sumontuotas mažesnis mobilus robotas, aprūpintas infraraudonųjų spindulių vaizdo kamera.

Duetą galima paleisti tam tikra svaidykle ar iššauti iš pabūklo, įrengto piratus „medžiojančiųjų“ laive. Užsikabarojęs ant denio, didesnysis robotas ant denio išleidžia mažesnįjį, kuris gali judėti po laivą ir šeimininkams siųsti vaizdo medžiagą apie situaciją laive.

Roboto kūrėjai tikina, jog jų išradimas žymiai palengvins sąlygas šturmuoti bet kurį agresorių laivą metaliniu korpusu.

Prieš keletą savaičių ta pati bendrovė pristatė panašios paskirties nediduką, tačiau tvirtą svaidomą žvalgybinį robotą „Throwbot“, kurį galima mėtyti nuo stogų, per sienas, pro langus ir bet kur kitur, kur tik gali prireikti kariams, policijai ar kitoms žinyboms, siekiančioms grėsmingame objekte turėti nuotoliniu būdu valdomas „akis“.


(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)