Belgijoje – saulės baterijų tunelis traukiniams (Video)  (3)

Tunelis, nuo virstančių medžių saugantis maršrutu Paryžius-Amsterdamas skriejantį greitąjį traukinį, papuoštas 16 tūkst. saulės baterijų, kurių pagaminta energija keliaus į Antverpeno geležinkelio stotį ir aprūpins elektra Belgijos traukinių tinklą, informuoja „The Guardian“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

3,2 kilometro ilgio Belgijos geležinkelio tunelis, pastatytas norint apsaugoti traukinius nuo virstančių medžių. Nuo pirmadienio tunelis atliks ir kitą svarbią aplinkos apsaugos funkciją – prisidės prie saulės energijos panaudojimo projekto.

Greitasis traukinys, važiuojantis iš Paryžiaus į Amsterdamą, pravažiuoja Antverpeną ir greta jo esantį seną mišką. Norint išvengti būtinybės iškirsti senus medžius, buvo pastatytas tunelis, virš kurio dabar įrengta 16 tūkst. saulės baterijų. Baterijos elektros pagamina tiek, kad jos pakaktų vieną dieną per metus aprūpinti visus Belgijos elektrinius traukinius ir padėti Antverpeno geležinkelio stočiai.

„Traukinių operatoriams tai – puikus būdas prisidėti prie aplinkos apsaugos idėjų ir geram tikslui išnaudoti erdves, kurios iš esmės netinka jokiai kitai ekonominei veiklai“, – sakė Belgijos atsinaujinančios energijos kompanijos „Enfinity“, įrengusios saulės baterijas, skyriaus Jungtinėje Karalystėje vadovas Bartas Van Renterghemas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (3)