Išleista „Firefox 5“ Windows“, „Mac“, „Linux“ ir „Android“ sistemoms  (16)

Kompanija „Moziila“ spartina savo gaminamos interneto naršyklės vystymą bei po trijų mėnesių pertraukos pristatė naują „Firefox 5“ naršyklę „Windows“, „Mac“, „Linux“ ir „Android“ sistemoms.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Apie spartinamą gamybos procesą kompanijos viceprezidentas Džėjus Salivanas (Jay Sullivan) pranešė dar vasarį, o iki metų pabaigos „Firefox“ pasieks aštuntąją versiją, todėl ketvirtoji sistemos versija buvo paskutinė milžiniškas naujoves atnešusi programos laida.

„Mes persikeliame į interneto laikus, tačiau iki šiol gaminome kompiuteriams, – sakė J. Sullivan, – tai nebėra būtina, todėl mes keičiame keletą įpročių ir atliksime mažesnius atnaujinimus greičiau.“

Šiuos žodžius puikiausiai atspindi „Firefox 5“ – programa neturi jokių milžiniškų atnaujinimų. Naujojoje versijoje įdiegtos CSS animacijos, „canvas“ technologiją dviejų matmenų vaizdui atkurti, taip pat įdiegta galimybė nesekti naršymo vartotojų su „Android“ parietaisiais bei naudoti „Web Open Font“ formatą.

Pasak „Mozilla“ „Firefox“ plėtros direktoriaus Džonatano Naitingeilo (Johnathan Nightingale), penktoji naršyklės versija tapo ne tik greičiausia iš visų ankstesniųjų, bet ir apskritai greičiausia interneto naršyklė šių programų rinkoje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Mobium.lt
Mobium.lt
Autoriai: Antanas Dapkus
(1)
(0)
(0)

Komentarai (16)

Susijusios žymos: