„Firefox 6“ ir „Firefox 7“ bus išleistos dar šiais metais  (6)

Lenktyniaudami dėl „geriausios naršyklės“ titulo, „Firefox“, „Chrome“ ir „Internet Explorer“ kūrėjai nepaliaujamai stengiasi išleisti kuo naujesnes savo produktų versijas. Vienas motyvų akivaizdus - žmonės linkę manyti, jog kuo versija naujesnė, tuo ji greitesnė ir apskritai geresnė.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pirmoji stabili „Google Chrome“ versija buvo išleista prieš porą metų ir jau dabar vartotojai gali parsisiųsti net 12-tąją stabilią jos versiją; 13 šios naršyklės versija jau bandoma beta programoje, taip pat jau kurį laiką vyksta 14 versijos kūrimo darbai. Tuo tarpu „Firefox“ per septynerius savo gyvavimo metus išleido tik 4 stabilias versijas ir visai neseniai išleido penktąją. Prieš atsirandant „Chrome“, „Firefox“ kurianti „Mozilla“ laikėsi praktikos išleisti naujus naršyklių atnaujinimus dalinių versijų pagrindu.

Pastaruoju metu „Firefox“ strateginiai planai verčiasi aukštyn kojomis. Oficialiai žinoma, jog šiuo metu kuriamos „Firefox 6“ ir „Firefox 7“ ir pagal dabartinius planus, jos turėtų būti išleistos dar šiemet. Natūralu, jog rimtesnių patobulinimų jose įdiegti niekas nespės, tačiau kai kurie smulkesni atnaujinimai ir klaidų korekcijos bus įtrauktos, kaip anksčiau tai buvo daroma su visais „Firefox“ atnaujinimais iki 4 versijos imtinai.

Vartotojai jau dabar gali parsisiųsti ir išmėginti kasdien atnaujinamas bandomąsias „Firefox 6“ ir „Firefox 7“ versijas. Tiesa, būtina prisiminti, jog šių programų stabilumo kūrėjai kol kas negarantuoja, taip pat jos kol kas dar nesuderinamos su daugeliu „Firefox“ įskiepių (extensions) ir papildinių (add-ons). Tačiau jei mėgstate naujoves, pačias naujausias „Firefox“ versijas rasite čia.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (6)

Susijusios žymos: