„Google Chrome” jau naudoja virš 20 procentų interneto vartotojų  (10)

Pagal kompanijos „StatCounter” duomenis, „Google Chrome” naršyklė peržengė simbolinę 20 procentų rinkos ribą. Tokie skaičiai buvo paskelbti, suskaičiavus 2011 m. birželio duomenis.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Jeigu tiksliau, „Chrome“ naudojo 20,7 procentų interneto vartotojų. Tikrai geras pasiekimas naršyklei, kuri buvo sukurta prieš 2,5 metų. Žiūrint į trijų pagrindinių naršyklių tendencijų grafiką, galima teigti, kad „Chrome“ naršyklė atėmė vartotojus būtent iš „Internet Explorer“, o „Firefox“ vartotojų ratas išlieka daugmaž pastovus per pastaruosius keletą metų ir laikosi ties 30 procentų riba.

 

Teisingumo dėlei, reikia pabrėžti, kad yra įvairių statistikos skaičiavimo būdų ir šaltinių, tad negalima pasikliauti tik vienu iš jų. „StatCounter“ naudoja duomenis iš 3 milijonų tinklalapių tinklo, kur daugiau nei ketvirtadalis statistikos surenkama iš Jungtinių Valstijų. Tačiau skirtingai nuo „StatCounter“, kompanija „Net Applications“ pateikia kitokius duomenis – pagal juos, „Chrome“ gegužės mėnesį užėmė tik 12.5 procentų rinkos.

Kad ir kokia būtų tiesa, tendencija išlieka tokia pati – IE krenta, „Chrome“ kyla.

Parengta pagal SkaitykIT

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: SkaitykIT
SkaitykIT
(0)
(0)
(0)

Komentarai (10)

Susijusios žymos: