„Firefox“ strategija – kelias į prapultį?  (15)

Naršyklė „Forefox 5“, kaip ir planuota, buvo išleista šią savaitę, o taip pat buvo paskelbta apie „Firefox 4“ „gyvenimo pabaigą“. Toks skubotas versijų keitimo grafikas ir strategija reikalauti atsinaujinti naršyklę iki naujausios versijos norint gauti atnaujinimus įstumia į padėtį, kurioje galima tikėtis tik pačių ištikimiausių šalininkų palaikymo, rašo pcworld.com.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Naujausia „Mozilla“ naršyklės versija pasirodė praėjus vos dviems savaitėms po oficialaus „FireFox 4“ išleidimo. Šis išleidimas taip pat reiškia ir oficialaus „Firefox 4“ palaikymo pabaigą. „Mozilla“ korporacijos požiūriu, „Firefox 4“ saugumo atnaujinimas yra jos pakeitimas naujesne „Firefox 5“ versija. Galima tikėtis, kad po poros mėnesių, kai pasirodys „Firefox 6“, toks pats likimas ištiks ir penktąją versiją.

Eiliniams vartotojams galbūt tai ir nesukels didelių sunkumų. „Firefox 5“ nedaug skiriasi nuo „Firefox 4.1“. lyginanti su „Firefox 4“, penktoji versija yra toks atnaujinimas, kurį daugelis vartotojų priimtų automatiniu režimu ir, jei akies netrauktų naujas versijos numeris, jie galbūt netgi nepastebėtų pasikeitimų.

Tačiau įmonėms ir organizacijoms tai gali kelti rimtų problemų. Ilgalaikis užsispyrimas neatsisakant „Internet Explorer 6“ naršyklės yra įrodymas kokie užsispyrę gali būti kai kurie IT skyriai, kuomet kyla klausimas apie perėjimą prie naujesnės naršyklės versijos.

Kai kurios organizacijos, apsisprendusios pereiti prie „Firefox 4“, galbūt netgi nebaigė atnaujinimo, o štai dabar jau teks pereiti prie naujos versijos, nes ankstesnė paseno. Ar „Mozilla“ tikisi, kad IT specialistai liausis diegę „Firefox 4“ ir pradės „Firefox 5“ įdieginėjimą? Ar galima iš tų pačių IT specialistų tikėtis, kad jie puls diegti ir naudotis „Firefox 5“ norėdami bent kiek ja pasinaudoti dar nepasirodžius „Firefox 6“? Juk tai įvyks rugpjūčio 6 dieną.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (15)

Susijusios žymos: