Naujoji „BitTorrent“ tinklų technologija pagelbės lėtą interneto ryšį turintiems vartojams  (3)

Projekto „Tribler“ dalyviai siūlo naudotis naujomis taisyklėmis, leisiančiomis padidinti failų atsisiuntimo greitį „BitTorrent“ tinkluose. Programa „Trible“ buvo kuriama daugiau nei 5 metus, o praėjusiais metais ji tapo decentralizuotu „BitTorrent“ klientu, kuriam nereikalingas nei pagrindinis „trackeris“, nei paieškos sistema.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Naujoje eksperimentinės programos versijoje atsirado technologija pavadinimu „Superior Seeding Standard“, skatinanti vartotojus, kurie labiausiai stengiasi dalintis failais. Kūrėjai ištyrė uždarų „trackerių“ darbą, kuriuose dažnai naudojama atsisiuntimo statistika, ribojanti arba praplečianti vartotojo galimybes. Skaičiuojant siuntimosi ir dalinimosi koeficientą, dažnai neatsižvelgiama į lėtą interneto ryšį turinčių vartotojų galimybes.

„Trible“ vertina ne tik vartotojo reitingą, tačiau ir pastangas, kurias jis įdeda norėdamas greičiau dalintis failais.Taip lėtą internetą turintys naudotojai galės siųstis failus greičiau, jei dalinsis atsisiųsta informacija ilgiau, nors ir mažu greičiu. Darbui su „Superior Seeding Standard“ nereikalingas centrinis „trackeris“.

Naujo algoritmo bandymai parodė, kad jis palankesnis vartotojams su lėtu interneto ryšiu. Bet tai dar ne viskas. Šiandien taikoma sistema yra naudinga populiarius failus dalinantiems vartotojams, tačiau tie, kurių failai atsisiunčiami kelis kartus per savaitę, turėti gerą reitingą sudėtinga. „Superior Seeding Standard“ atsižvelgs į šiuos faktorius bei skatins ne tik siekiančius pagerinti reitingą, bet ir suteikiančius kitiems galimybę greičiau atsisiųsti retus failus vartotojus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: IT bazė
(1)
(0)
(0)

Komentarai (3)

Susijusios žymos: