Testas: „Internet Explorer“ naudotojai turi žemiausią IQ, „Opera“ – aukščiausią  (40)

Tyrimų bendrovė „Aptiquant“ patikrino daugiau nei 100 tūkstančių įvairių naršyklių naudotojų intelekto koeficientą. Tyrimo dalyviai sprendė IQ testus ir tuo pat metu buvo surenkama informacija apie tai, kokią naršyklę jie naudoja.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Paaiškėjo, kad naršyklių „Chrome“, „Firefox“ ir „Safari“ naudotojų IQ yra vidutinis, „Internet Explorer“ naudotojų intelekto koeficientas yra žemesnis už vidutinį, o „Opera“ – aukštesnis. „Aptiquant“ tyrimas parodė, kad „Opera“ naudotojų IQ beveik pasiekė 130. Nedaug atsiliko naršyklės „Camino“ naudotojai. „Chrome“, „Firefox“ ir „Safari“ naudotojų intelekto koeficientas siekė apie 110. „Internet Explorer“ gerbėjų IQ nesiekia ir 100, o IE 7 bei IE 6 naudotojų jis žemesnis nei 90.

Teigiama, kad prieš 5 metus įvairių naršyklių intelekto koeficientas buvo maždaug vienodas. „Internet Explorer“ prastus rezultatus galima paaiškinti tuo, kad naršyklė turi daugiausia naudotojų. Taip pat ji dažnai diegiama kaip numatytoji naršyklė.

Daugiau su šiuo tyrimu galite susipažinti AptiQuant svetainėje arba persisiųsti visą tyrimo medžiagą PDF formatu (6 puslapiai).

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: IT bazė
(0)
(0)
(0)

Komentarai (40)