10 išradimų, kurių niekada niekam taip ir neprireiks  (5)

Kriziniais 2008-asiais į JAV patentų biurą atkeliavo 485 tūkst. prašymų užpatentuoti išradimus. Tai – rekordinis skaičius. Patento suteikimas gali užtrukti kelis metus ir, kartu su juridinių reikalų sutvarkymu, kainuoti apie 15 tūkst. JAV dolerių. Tačiau tai išradėjų nesustabdo.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Dauguma patentų niekada neatsipirks, o kai kurie stebina savo neperspektyvumu. Žurnalas „Forbes“ pristato dešimt išradimų, kurių niekada niekam neprireiks.

Batus užsegantis prietaisas

Galbūt Aaroną Harrellį įkvėpė filmas „Atgal į ateitį“ ir jo herojus Marty McFly, tačiau jo sukurtas prietaisas prototipo niekuo nepranoko. Jo išradimą – batus užsegantį prietaisą – sudaro dujų balionas, paslėpti pneumatiniai stūmokliai ir vienintelė svirtis, kuri užspaudžia batų sagtis.

Gimdymo įrenginys-centrifuga

Šis įrenginys labiau tiktų astronautų mokymo centre nei gimdymo namuose. Išradimo veikimo principas – logiškas, tačiau ekscentriškas. Tiksliau – „išcentriškas“… Gimdyvė pritvirtinama prie prietaiso ir šis, besisukdamas 82 apsisukimų per minutę greičiu, išcentrinės jėgos pagalba padeda stumti kūdikį į dienos šviesą. Saugumą užtikrina specialus reguliatorius, kuris neleidžia mašinai pernelyg išsisukti, ir specialus tinklelis, skirtas pagauti gimusiam kūdikiui. Prieš 40 metų išrastas prietaisas dar nebuvo nupirktas nei vienos ligoninės.

Aparatas, spardantis užpakalį

Šis keistas aparatas turi rankomis sukamus pedalus, kurių mynimas išjudina ratą su keturiais stipinais. Ant kiekvieno stipino pritvirtinta po batą, tad vienu ciklu pedalus minantis asmuo gauna iš karto keturis spyrius į savo užpakalį. Tik klausimas – kurių galų?

Pagalvė-apsauginis šalmas

Ši nuostabi pagalvė turėtų padėti jos savininkui išgyventi aviakatastrofoje. Tereikia užsitempti ją ant galvos ir ruoštis susidūrimui su žeme bei būti visiškai tikram dėl savo galvos saugumo. Pagalvė-šalmas turi net dvi po smakru rišamas juosteles, kuriomis įrenginį galima užsirišti. Tad jei įprastinė lėktuvo turbulencija pavirs kritimu žemyn, tai bus puiki proga išmėginti savąjį pūkinį šalmą…

Kava su nikotinu

Šio gėrimo išradėjas Stephenas Fortune nusprendė apjungti dvi žmonijos silpnybes – kavą ir cigaretes. Miego dar niekas nepakeitė, tačiau išgėrus šio patentuoto gėrimo, jo kuriam laikui neva pavyktų atsisakyti.

Liepsnomis besispjaudantis pučiamasis instrumentas

Jeigu norisi šiek tiek pašviesinti trimitu išgaunamą garsą, galite paprasčiausiai prie jo pritvirtinti balionėlį degių dujų ir uždegimo mygtuką. Kas gali būti paprasčiau?

„Gryno oro“ aparatas

Williamo Holmeso išradimas vargu ar galėtų būti vadinamas nenaudingu. Štai jei aplink įsisiautėja gaisras, jūs galite aparato vamzdelį per vandenį įstumti į klozetą, o per jį – į kanalizaciją ir kvėpuoti tegu ir smirdančiu, bet bent jau ne tokiu nuodingu oru. Patento galiojimo laikas jau pasibaigęs, tačiau norinčių pradėti masinę tualeto vamzdžių gamybą dar neatsirado.

Vieliniai „stringai“

Nesibaigianti žmonijos kova su amžinai kažin kur sulendančiomis kelnaitėmis… Vardan tokio pasiekimo net ir įsidūrimo viela į minkštąją galimybė – nė motais.

Ekskrementus likviduojantis kostiumas

Net trys išradėjai sumanė suvienyti savo pajėgas ir ateiti į pagalbą tiems, kurie visą savo gyvenimą svajojo apie gamtinių reikalų tvarkymą darbo metu – tiesiog darbo vietoje. Ekskrementai, perėję pro du vožtuvus, patenka į dėklą, kuris atsegamas nuo kostiumo ir tiesiog išmetamas…

Paukščių gaudyklė-kačių šėrykla

Leo Volkeris, rodos, itin mėgo tingius katinus. Paukščiai įskrenda į jo sugalvoto prietaiso vidų ir krenta žemyn tiesiai į katino letenas. Įdomu, ką jis papasakotų apie savo išradimą ornitologų konferencijoje?

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Ekonomika.lt
Ekonomika.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (5)