Mobiliųjų telefonų apsaugai – oro pagalvės  (4)

Bendrovė „Amazon“ nori užpatentuoti naują mobiliųjų telefonų priedą – oro pagalves, išsiskleidžiančias, kai telefonas ima kristi.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kompanijos generalinis direktorius Jeffas Bezosas patento kreipėsi dar vasarį, tačiau dokumentai paviešinti tik dabar, rašo „Daily Mail“. Kaip teigiama dokumentuose, mažytės oro pagalvės bus išskleidžiamos tuomet, kai telefone įmontuotas akcelerometras užfiksuos, kad jis krenta. Taip pat ketinama naudoti radarą arba lazerį, matuosiantį atstumą tarp telefono ir žemės bei aktyvuosiantį apsauginį įrenginį. Taip pat siūloma naudoti spyruokles arba oro išleidimą ir taip pakeisti ore esančio telefono kryptį, kad jis nenukristų ant ekrano.

J. Bezosas dokumente aiškino, kad mobiliojo telefono keitimo kaštai yra didžiuliai.

„Nors dėl dydžio ir svorio nešiojamus prietaisus patogu turėti su savimi, dėl šių bruožų jie dažniau apgadinami ar prarandami. Mobiliųjų telefonų naudotojų skaičius siekia kelis milijardus, o remonto kaina dažnai viršija 25 dolerius, taigi dėl sugadintų ar pamestų telefonų kasmet patiriama milijardų dolerių žalos“, – paraiškoje aiškino kompanijos vadovas.

1994 metais „Amazon“ įkūręs J. Bezonas oro pagalves mobiliesiems telefonas, kaip manoma, sugalvojo kartu su kompanijos viceprezidentu Greatu Heartu.

Patentas jiems dar nesuteiktas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: lrt.lt
lrt.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (4)