HP trauksis iš kompiuterių verslo  (11)

Bendrovė „Hewlett-Packard“ patvirtino, kad planuoja nebegaminti asmeninių, nešiojamųjų ir planšetinių kompiuterių bei telefonų bei sutelks visą dėmesį į programavimą, skelbia bbc.co.uk.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Taip pat paaiškėjo, kad ši JAV bendrovė nusprendė už 11,7 mlrd. JAV dolerių (apie 28 mlrd. litų) įsigyti Jungtinės Karalystės programinę įrangą kuriančią bendrovę „Autonomy“.

HP pridūrė, kad svarstoma parduoti asmeninių sistemų grupę, kuriai priklauso didžiausias pasaulyje asmeninių kompiuterių gamybos verslas bei nutrauks „webOS“ įrenginių gamybą. „webOS“ operacinė sistema naudojama planšetiniuose kompiuteriuose ir išmaniuosiuose telefonuose. Toks sprendimas prieštarauja kovą paskelbtai šios bendrovės strategijai į visą ateityje gaminti numatytą techninę įrangą integruoti „webOS“.

HP gamino išmaniuosius telefonus „Pre“, kurie turėjo konkuruoti su „iPhone“ bei išmaniaisiais, kuriuose yra „Android“ sistema. Tačiau „webOS“ nesužavėjo apžvalgininkų, operatorių ir prekybininkų.

Sprendimas atsisakyti „Pre“ ir „TouchPad“ planšetinių kompiuterių priimtas nepaisant praėjusiais metais už bendrovę „Palm“ sumokėtų 1,2 mlrd. dolerių (2,88 mlrd. litų).

Jau senokai sklido gandai, kad HP generalinis direktorius Leo Apothekeris, neseniai į šią bendrovę perėjęs iš Vokietijos bendrovės SAP, norėjo pakeisti bendrovės veiklos kryptį iš tradicinės techninės įrangos srities į mažesnį, bet kur kas pelningesnį programinės įrangos sektorių.

Panašų sprendimą anksčiau priėmė ir bendrovė IBM, kuri praėjusį dešimtmetį pasitraukė iš tradicinio kompiuterių verslo.

„HP pripažįsta tai, ką pripažino pasaulis – vartotojų skaičiaus požiūriu, techninė įranga nebėra greitai augantis verslas. Pinigai yra ne tame versle. Pinigai yra perėję labiau prie paslaugų ir verslui skirto verslo orientacijos“, – sakė verslo konsultacijų bendrovės „YCMNET Advisors“ generalinis direktorius Michaelas Yoshikami.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (11)

Susijusios žymos: