Darbo metu tėvams su vaikais palaikyti ryšį padeda technologijos  (0)

Prasidėjus moksleivių vasaros atostogoms, dirbantiems tėvams kaip ir kasmet tenka spręsti klausimą, kur ir su kuo laisvą laiką praleis jų vaikas. Lankstaus darbo grafiko, kuris padėtų spręsti tokias problemas, pasirinkti Lietuvoje gali nedaugelis dirbančių mamų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tai parodė technologijų bendrovės „Hewlett-Packard“ (HP) kartu su „CV Online“ mūsų šalyje balandžio mėnesį atlikta apklausa. Dauguma iš daugiau nei tūkstančio apklausoje dalyvavusių respondenčių teigė, kad neturi galimybės rinktis laisvo grafiko, todėl joms stinga laiko gyvai bendrauti su vaikais.

Beveik pusė apklausoje dalyvavusių vaikus auginančių mamų (44 proc.) atsakė, jog, nebūdamos namuose, su savo vaikais susisiekia 1-2 kartus per dieną. Daugiau nei penktadalis (22 proc.) mamų teigė su vaikais susisiekiančios 3-5 kartus per dieną, o 9 proc. – dar dažniau. Dalis mamų (23 proc.) teigė neieškančios būdų kontaktuoti su vaikais darbo metu.

Palaikyti ryšį su vaikais dauguma mamų teigė pasitelkiančios technologijas. Didžioji dauguma (76 proc.) respondenčių teigė naudojančios mobiliuosius telefonus (58 proc. skambina, 18 proc. su vaikais bendrauja trumposiomis žinutėmis). Kol kas mažuma – vos 7 proc. – ryšį su vaikais darbo dienos metu palaiko interneto pagalba. Apie dešimtadalį tyrime dalyvavusių mamų prisipažino naudojančios senamadišką bendravimo su vaikais būdą: palieka raštelį namuose.

Tobulėjant technologijoms, atsiranda vis daugiau galimybių dirbti keliaujant, iš namų arba lanksčiu darbo grafiku. Pasitelkę tokius šiuolaikinius sprendimus, kaip nuotolinio spausdinimo paslauga „HP ePrint“ ir kitos, daugelis mamų ir tėčių galėtų daugiau laiko praleisti namuose su savo vaikais ir taip pat suspėtų atlikti darbines užduotis. „HP ePrint“ leidžia svarbius dokumentus ar informaciją nusiųsti į reikiamą spausdintuvą biure iš savo mobiliojo telefono – leidžiant laiką namuose, keliaujant ar dirbant kitoje vietoje.

Europoje pirmaujančio lyčių lygybės ir karjeros galimybių centro “Chwarae Teg Agile Nation” projektų vadovas Carlas Williamsas sako, kad šiuolaikinės technologijos, leidžiančios dirbti lanksčiai ir per atstumą, įkvepia pokyčius, kurie labai naudingi tiek dirbantiems tėčiams ir mamoms, tiek jų darbdaviams.

Šiuolaikinės inovatyvios ir nebrangios mobiliosios technogijos padarė didžiulę įtaką įmonių galimybėms, leisdamos daug lanksčiau planuoti darbus, - sakė Carlas Wiliamsas. – Savo ruožtu, tai atneša naudos verslui – leidžia taupyti kaštus ir dirbti našiau. Darbuotojams šios naujovės leidžia geriau subalansuoti darbą su asmeniniu gyvenimu. Reikia nepamiršti ir to, kad lankstus darbo grafikas daro gerą poveikį aplinkai. Kitaip tariant, sunku nepastebėti teigiamos šio tipo technologijų įtakos.”

Investuodamos į efektyvias mobiliąsias technologijas ir spausdinimo įrenginius socialiai atsakingos įmonės gali sulaukti didelės grąžos ne tik sustiprindamos verslo produktyvumą, bet ir suteikdamos darbuotojams didesnį darbo grafiko lankstumą, leisdamos jiems geriau derinti darbą su pilnaverčiu šeimos gyvenimu ir vaikų auginimu.

HP inovatyvūs spausdinimo sprendimai leidžia spausdinti tiesiai iš mobiliojo įrenginio HP „ePrint“ funkciją palaikančiu spausdintuvu įvairiose platformose, tarp jų:

— „HP ePrint“ leidžia dokumentus, paveiksliukus ar kitą turinį, kurį vartotojas nori atspausdinti, siųsti tiesiai iš bet kokio mobiliojo įrenginio su prieiga prie interneto. Kiekvienas HP spausdintuvas su „ePrint“ funkcija turi unikalų elektroninio pašto adresą, kuris leidžia vartotojui nusiųsti reikiamą dokumentą į bet kurioje pasaulio vietoje esantį spausdintuvą tokiu pat būdu, kaip elektroninį laišką.

— „Google Cloud Print“ funkcija suteikia galimybę spausdinti iš pašto ir dokumentų tvarkymo programėlių: pašto programos „Gmail for Mobile“, dokumentų tvarkymo programos „Google Docs for Mobile“ ir „Chrome OS“ programos.

— „AirPrint“ suteikia galimybę spausdinti dokumentus iš „Apple iOS“ įrenginių: „iPad“, „iPhone“ ir „iPod touch“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: